Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Zasłyszane, potwierdzam :-) Różnica pomiędzy Canonem a Nikonem.

Bywalec Awatar fancik
    Miasto
    warszawa

Domyślnie Odp: Zasłyszane, potwierdzam :-) Różnica pomiędzy Canonem a Nikonem.

Zasadnicza różnica między tymi aparatami ...jeden nazywa się na C a drugi na N.....wieczny problem dla tych co gadają zamiast robić zdjęcia....

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
    Myśl i oceniaj sprawiedliwie....
    Canon 50 D/ 15-85/3.5-5.6......50/1.8 STM...Tamron 70-300VC USD i trochę różnych dodatków,które czasem się przydają.

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

I tak większość zdjęć jest poddawana obróbce końcowej tak, że wynik końcowy nie pozwoli odróżnić, które zdjęcie jest robione Canonem czy Nikonem.

maniakierowania
    Guest

Ci dwaj producenci robią światową fotografię i nie mają póki co konkurencji. Bez względu na to czy weźmiesz korpus Canona czy Nikona – będziesz zadowolony. Jeśli w ogóle zadajesz sobie pytanie „Canon czy Nikon?” to prawdopodobnie nie zauważysz nawet różnicy między tymi producentami. Świat profesjonalnej i amatorskiej fotografii to świat Canona i Nikona. Usatysfakcjonowany posiadacz Nikona D50

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Nie wiem jak teraz ale kiedyś puszki Nikona były lepiej wykonane niż odpowiedniki Canona. Obiektywy kitowe też były lepsze w Nikonie. Lepiej też działał AF. Kolory skóry zawsze bardziej mi odpowiadały w Canonie, za to w Nikonie lepiej wyglądało niebo Jakoś nie mogę się pozbyć D80 i D90 chodź to już dziadki, miło też wspominam D200, D300 i D60

maniakierowania
    Guest

Tom77 jeśli kiedyś będziesz chciał je sprzedać - pisz do mnie.

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Muszę Cię zmartwić. Mój Pentax 67 z obiektywem 75mm pobiję Twoją efjedynkę
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów