nie no brakuje mi słów... co mnie obchodzą problemy innych z samochodami volvo i po co mam szukać w internecie rozwścieczonych klientów to jest dla mnie zagadka. Ja ze swojego jestem zadowolony, nie mam żadnych problemów, a jak była z klapką to serwis naprawił w dwa dni. Jestem happy ok. Jakbym miał problem i serwis nie mógłby mi pomóc wtedy byłbym niezadowolony i być może byłoby to ostatnie moje volvo, a już na bank nie poleciłbym innym. Na tym to polega, klient musi być zadowolony. Tu nie ma już komuny i klient jak jest niezadowolony to może iść gdzie indziej, chociaż są i tacy: że tv to musi być SONY bo SONY to SONY, albo to musi być CANON bo jest ahh i ohh. Wtedy Canon ma to gdzieś jaka jest obsługa serwisowa i zleca ją zewnętrznej firmie bo i tak klient kupi Canona. Przecież tu na tym forum mamy takie okazy non stop - 5dm3 oczywiście 100 razy lepszy od d810 bo Nikon to g. a jak wchodzi 5dm4 to też musi być najlepszy i cena 18k. też jest ok, bo dollar drogi (info z fotoformy - canon podniesie ceny do końca roku o ok. 6% btw), mimo że nawet monopolista na rynku kart graficznych nvidia obniża ceny hurtowe. To wszystko nie ma znaczenia, to wina kupujących nie boskiego Canona.
PS. I jak sam napisałeś przeglądając fora znalazłeś pełno "osób przysięgających, że już nigdy w życiu nie kupią volvo" - tak to jest jak się nie dba o klienta i klient ma problemy. Na canon-board, jeżeli ktoś taki (czyt. narzekający) się trafia - trzeba go zlekceważyć, wyśmiać... twierdzić, że Canon niczego nie obiecywał, że serwis odsyłający do canon polska, a ten znów do serwisu jest ok, że to nie wina canona, że się pierdo*& itp.
To mnie wkurza, brakuje obiektywnej krytyki... a jeżeli jej nie ma to Canon się cieszy, że forumowicze robią robotę za nich - prezes kupuję nową furę i jest szczęśliwy z oszczędności na marketingu.