Cytat Zamieszczone przez ukasz
Hej
Porówywaliście tego tamrona z tokiną 28-70 /2,8 sv. A jak wypada w porównaniu ze starą 28-70 /2,6-2,8? Domyślam sie że pewnie jest ostrzejszy. Pytam bo posiadam akurat takową. No i bardzo bym chciał wiedzieć czy różnica jakości jest warta różnicy w cenie. Bo za Tokinę mógłbym pewnie dostać 900-1000 pln przy dobrych układach, a rzeczony Tamron kosztowałby 1600 do 1700.
Poza tym (sorry Vitez ) , nie uwierzę że jest on solidniej wykonany od tej Tokiny
Również mam tę Tokinę AT-X 270 PRO II i przesiadka na podobnego Tamrona byłaby dla mnie nieco absurdalna. Różnica w jakości zauwazalna pewnie jedynie w testach, ten sam do niczego niepodobny szeroki kąt, do tego trzeba jeszcze nie tak znów mało dopłacić. Myślę raczej o Sigmie 24-70. Nawet, jeśli będzie (jak znam życie, niezauważalnie) gorsza optycznie, 4mm na szerokim końcu to dla mnie bardzo wymierna korzyść.

Jeśli chodzi o wykonanie Tokiny.. przypuszczam, że na rynku są sprzedawane nadwyżki z produkcji dla armii, prawdopodobnie amerykańskie celowniki do dział samobieżnych mają bagnet EF