fajna cena.. jakbym mial kasiorke to bym podqpil... bo chyba powoli zaczynam tesknic do takiego uniwersalnego przedzialu.. a grzech nie brac za tyle ;-)
fajna cena.. jakbym mial kasiorke to bym podqpil... bo chyba powoli zaczynam tesknic do takiego uniwersalnego przedzialu.. a grzech nie brac za tyle ;-)
Jeszcze jedno porównanie Tamrona 28-75 f/2.8 XR Di & Canona EF 28-135 f/3.5-5.6 IS USM
http://www.photo.net/bboard/q-and-a-...?msg_id=007VTy
Nie tak jednoznaczne na korzyść Tamrona, jednak potwierdzające jego prawidłowe działanie na analogach![]()
[fotolog] faj3r.blogspot.com
[galeria] www.tgf.art.pl
----
EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 50 f/1.4 | EF 70-200 f/4L | 430ex II | Manfrotto 055ProB + 141RC
na allegro nie wystawie, tak jak pisalem nie mam cisnienia na sprzedaz tego obiektywu (nawet w dziale "sprzedam" na tym forum nie napisze jak ktos przeczyta ten watek i odezwie sie to ok, jak nie tez ok, nawet jak nie kupie tamrona to IS'a za ta kase ponownie kupie.Zamieszczone przez Vitez
pozdrawiam
piotrkula
EOS A2E, Canon 50mm 1.8 Mk I,
Canon 28-135mm 3.5-4.5 IS, Canon 100-300mm 5.6L,
VG-10, SpeedLite 540EZ
A gdzie najkorzystniej kupie tematowego tamrona ? - tylko allegro?
Poza tym dziś dzwoniłem do znajomego co pracuje w fotosklepie i mówił mi o jakiś przepięciach które powoduje rzeczony tamron.Wciskał mi tokine.Spotkaliście sie z takimi opiniami?Może tylko ściemniał by wepchnąć tokine?
Z góry dzieki za odpowiedż
Pozdrawiam
Najtaniej znajdziesz na Allegro. Jak z faktura i gwarancja polska musisz to pytaj w Fotojokerze - sa dystrybutorem Tamrona na Polske o ile sie nie myle.Zamieszczone przez Paweł
Zgadles - sciemnial. Pierwsze slysze o przepiaciach (a troche sie naczytalem opniii userow o Tamronach i przed zakupem i po).Poza tym dziś dzwoniłem do znajomego co pracuje w fotosklepie i mówił mi o jakiś przepięciach które powoduje rzeczony tamron.Wciskał mi tokine.Spotkaliście sie z takimi opiniami?Może tylko ściemniał by wepchnąć tokine?
O Tokinie zapomnij - nie ta klasa jakosci.
Pytałem w Fotojokerze w ToruniuZamieszczone przez Vitez
-> zapytali "słucham? jaki Tamron? Pierwsze słysze... nie ma go w ofercie na Polske..." albo debile którzy chcą sprzedawać swoje "Kity" po 1400 zł i się nie przemęczać, albo źle poinformowani...?
chyba, że faktycznie nie ma
, ale jakoś mi się w to wierzyć nie chce...
W tych wszystkich opiniach, które ja znalazłem na sieci, też ani słowa nie było o przepięciach...Zamieszczone przez Vitez
[galeria] www.tgf.art.pl
----
EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 50 f/1.4 | EF 70-200 f/4L | 430ex II | Manfrotto 055ProB + 141RC
Zamiast do sklepu zajrzyj do internetu. Bo masz zle poinformowanych. Polecam glowna strone Fotojokera... www.fotojoker.pl . Posiada ona nastepujace kategorie artykulow:Zamieszczone przez Fajer
- aparaty kompaktowe
- lustrzanki
- cyfrowka
- lampy blyskowe
i uwaga - ODDZIELNA kategoria - Obiektywy TAMRON.
To musi o czyms swiadczyc prawda? Taka oddzielna kategoria.![]()
Niestety nie ma na stronie Tamrona 28-75 Xr Di 2.8 wiec pewnie trzeba by do nich napisac/zadzwonic i zamowic.
Źle się zrozumieliśmyZamieszczone przez Vitez
mają Tamrony różne -> nie słyszeli o tym modelu Tamrona 28-75 f/2.8 Xr Di i go nie mają
![]()
[galeria] www.tgf.art.pl
----
FJ nie ma tego w ofercie..
Panowie a takie pytanie: Czekam na tedo swojego D30 z Ebaja, to moja pierwsze lustro i tak się zastanawiam czy nie kupić na początek np Tamronka 28-300 XR, który jest z tej samej nowej serii (XR) co Tamronek 28-75... zamiast tego uniwersala rozważam właśnie 28-135 IS, ale tu będzie może brakować większego tele, a nie chcę kupować od razu 2-3 szkieł, bo nie wiem jakiego konta będzie mi najbardziej brakować, w to trzeba się wstrzelić...
(najchętniej to kupił bym ta nową sigmę 18-135, ale jej jeszcze nie ma wogóle w sprzedaży)