Ja za smarowanie i naprawe bolca (chyba wymiana sprezynki) w Sonnarze 180/2.8 do P6 placilem 50 zl (w Lodzi). Mysle ze cena naprawy szkla z AF bedzie wyzsza. Ale popytaj moze wystarczy przesmarowac
Ja za smarowanie i naprawe bolca (chyba wymiana sprezynki) w Sonnarze 180/2.8 do P6 placilem 50 zl (w Lodzi). Mysle ze cena naprawy szkla z AF bedzie wyzsza. Ale popytaj moze wystarczy przesmarowac
Niestety na Czapskich nic z tegobo potrzeba wymiany taśmy. Zapodałem mejla na Żytnią o cenę. Zobaczym... (?) Póki co jeżdżę na pełnej dziurze jak potrzebuję szerokiego
![]()
to ja tez nie bede zakładać nowego topicu :]
mam pytanie jak rozpoznać 'zjechany' (jak to okreslil znajomy) obiektyw
kupiłem uzywany 100-300usm - ostrzy szybko i cicho; zdjecia jak mi sie udato wychodza ladne (ostre, dobrze naswietlone itp)
jesli sa jakies nieudane to tylko przez brak umiejętności
jednak sam obiektyw dosyć luźno chodzi - czasem jak zwiśnie dziobem w dól do zdarza mu sie samoczynnie wysunąć
może ktoś jakiś komentarz? czy to zużycie? czy może to mieć wpływ na optyke? i czy ewentualnie da sie to poprawic i czy warto?
z góry dzieki
pzdr
pst
Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!![]()
sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana![]()
dwa lata z lustrem, a update'u brak...
To normalne.Zamieszczone przez pst
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0