Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Canon 300d

Buddy
    Guest

Domyślnie

Mam ten aparat 2 lata.
    Wczoraj po przeczyszczeniu działo się to samo , wieszał się i wyskakiwał ERR 99 , ale nie za każdym razem.
    Po ściągnięciu obiektywu z korpusu i próbie zdjęcia , raz chodziło dobrze raz zle , w sumie tak samo jak z obiektywem.

Co z tym zrobić???

Czy ktoś zna może jakiś dobry serwis ?

Buddy
    Guest

Domyślnie

Zacina się od nie dawna , ale pierwsze symptomy były rok temu .

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Zostaje serwis

Buddy
    Guest

Domyślnie

Rozumiem , serwis.
    Mam pytanie a gdzie jest dobry serwis Canona ?

Coś już napisał

Domyślnie

Jesli dobry to chyba najblizej w Niemczech :-(
    Canon EOS 300 D + KIT + Sigma 70-300 4 - 5.6 APO DG MACRO + 2 x 512 Mb + Velbon DX 888 Digital
    Hp Photosmart 720

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Miałem to samo .... zespół luster .... psuł się psuł aż w końcu rozpadł się na części

a serwis Canon Zytnia w warszawie poszukaj adresu nie powinno to stanowić problemu ...

Bywalec Awatar leiho
    Miasto
    w-wa

Domyślnie

Żytnia 15, wejscie nieco w głebi budynku, idc od okopowej/Leszna. Tzn oczywiscie w Warszawie, w innych miastach nie wiem. ja swoją opinię o tym serwisie mam, ale na razie zachowam dla siebie.

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane
    Looknij tez na obiektyw. Blad 99 moze wystapic w momencie kiedy obiektyw musi przymknac przyslone a ta sie zacina. Aparat nie zawiesi CI sie w takim przypadku na maksymalnym otworze przyslony a bedzie wywalal blad kiedy zwiekszysz ja o jedna dzialke (badz wiecej oczywiscie).
    Nie chce zakładać nowego wątku a wszystko wskazuje na to, że zacina mi się przysłona w kicie (err 99). Miał ktoś taki przypadek, jakie koszty naprawy? Mam jeszcze niemiecką gwarancję, ale nie mam pojęcia jak ją zrealizować. Będę myślał w razie draki.

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Raff
    Nie chce zakładać nowego wątku a wszystko wskazuje na to, że zacina mi się przysłona w kicie (err 99). Miał ktoś taki przypadek, jakie koszty naprawy? Mam jeszcze niemiecką gwarancję, ale nie mam pojęcia jak ją zrealizować. Będę myślał w razie draki.
    Nowe kity stoja kolo 120-140 zl. Naprawa wyniesie Cie pewnie nie mniej niz 50 a raczej kolo 100 zl chyba ze wykonasz ja samodzielnie

Podsumowujac kup nowego (badz lekko uzywanego) a uszkodzonego sprzedaj na CB tym ktorzy robia pierscienie posrednie z potwierdzeniem ostrosci

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Hmm, no zapytam w Krakowie na Czapskich. Jak 50 zł to bym się jeszcze szarpnął. Może biorą pod uwagę cenę sprzętu Jak więcej, to trzeba inaczej pokombiować

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów