Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Wątek: laptop do zdjec

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Odp: laptop do zdjec

A jakiś argument?

--- Kolejny post ---

Z tego co widziałam specyfikację ten LG ma taką samą jak Dell (też go brałam pod uwagę).

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Miałem takiego Lg tylko nie wiem czy ten sam bo dałem za niego 1600zł. Generalnie to fajny monitor do filmów. Nie da się w nim ustawić poprawnie balansu bieli i nie których kolorów. Jeśli nie przeszkadza Ci, że oddajesz do labu zdjęcia lecące lekko w fiolet a otrzymujesz lekko zielonkawe to ok. Da się go wyczuć. Poziom czerni to katastrofa. Teraz pracuje na Eizo i z ciekawości podłączyłem sobie tego LG żeby obejrzeć Aliena. Nigdy nie wrócę do nie graficznego monitora.
    Jak chcesz iść w zestaw tani laptop plus tani monitor i wiążesz zarobkowe nadzieje z fotografią to idziesz bardzo złą drogą. Może rozejrzyj się za czymś używanym ? Ja mam w domu 10cio letniego Macbooka 13 cali i zdjęcia obrabia się na nim sto razy lepiej niż na Dellu z tego roku.

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Cytat Zamieszczone przez MP-X Zobacz posta
    szwayko - LOL że kupiłeś z dokładanym dyskiem !

HP OMEN i5-7300HQ/8GB/1TB/Win10 GTX1050 - jeśli koniecznie musi być 17,3"!
    Nie rozumiem, o co chodzi z dyskiem.
    Co do obróbki najwięcej robi procek i pamięć z tego ci widzę na monitorze podzespołów MSI podczas obróbki.
    i7-6700HQ lub i7-7700HQ to znacznie więcej niż i5-7300HQ
    i jeszcze pamięć 16GB vs. 8 GB.

Tutaj objaśnienie - LINK

Home - UserBenchmark - możesz sobie odpalić

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Cytat Zamieszczone przez MP-X Zobacz posta
    Tutaj objaśnienie - LINK

Home - UserBenchmark - możesz sobie odpalić
    Tak, dlatego wynegocjowałem wersję z jakimś sprawdzonym markowym 256GB, bo w specyfikacji standardowej był u mnie najtańszy noname 240GB. Z drugiej strony jak nie masz klapki to musisz rozkręcać laptopa. I też zamawiać śrubki montażowe z przesyłką 20-50zł, bo w golasach ich nie ma. Dlatego czasem lepiej wynegocjować lub dopłacić z 50zł do lepszego dysku SDD i mieć gotowca niż dokupować dysk i śrubki i kombinować z rozbiórką i gwarancją.

Ta porównywarka dysków niezła.

W lapku mam kartę graficzną GTX960M i po roku pracy mogę powiedzieć, że do pracy PS czy DPP czy innych programach nie ma ona znaczenia. A nawet programy lepiej się odpalają poza kartą, zwłaszcza jak są plugini w PS. Najważniejsze to jak najszybszy procesor, także CUDA z wykorzystaniem mocy graficznego procesora przy obróbce nic nie wnosi.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Chodziez

A co sadzicie o laptopie DELL Inspiron 17 5767

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Chodziez

Prosze o cierpliwosc ale nie wiem ktory wybrac.Asus ROG GL 552VM czy Lenovo Y700-17ISK (80Q000D2PB) a moze Y700-17 ISK (80Q000CVPB).Prosze o pomoc,bo musze cos kupic.

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

^^ Osobiscie bralbym tego Asusa ale tylko dlatego, ze ma 15" a ja notebooki kupuje dla mobilnosci.

Wszystkie maja procesory ok (+4 rdzenie) - ja bym osobiscie sprawdzil na sieci jak odprowadzaja cieplo i czy przypadkiem nie cierpia na tzw. Thermal throttling.

Cytat Zamieszczone przez Grus57grus Zobacz posta
    Prosze o cierpliwosc ale nie wiem ktory wybrac.Asus ROG GL 552VM czy Lenovo Y700-17ISK (80Q000D2PB) a moze Y700-17 ISK (80Q000CVPB).Prosze o pomoc,bo musze cos kupic.
    Z tych laptopów najlepszy Asus ROG GL 552VM choć w jego cenie można już dostać nowy MSI PL62 i5-7300HQ/8GB/1TB MX150 IPS dobrą matrycą FULL HD IPS.

Ewentualnie przejrzyj zestawienie polecanych laptopów na październik 2017 aktualizowane jest co miesiąc.

Ja polecam HP ZBook, sprawdza się wysmienicie.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów