Ciekaw jestem jak pracujecie z RAW'em z 30D :-) Narazie przetestowałem DPP i C1 3.4.7 i stwierdzam, że jednak C1 jest warte pieniędzy, które się za nie płaci. Kolory generowane przez DPP są jakieś takie...dziwne a zbalansowanie bieli tego samego ujęcia identyczniew C1 i DPP daje w tym pierwszym poprawne wyniki.
Z tego co widzę, to DPP importuje ustawienia PictureStyles.
Jak postępujecie z wyostrzaniem? Ja generalnie nie przepadam za mechanizmami, którymi ostrzy C1 i trzymam się od dawna sprawdzonych actionów Fredka Mirandy (w D60 służyły mi bardzo dobrze). Teraz w PSie traktuję Tiffy wyplute przez C1 akcją Fredka, ale tą do 20D (sądzę, że to bez znaczenia) - ustawienia daje defaultowe, i do tego zaznaczam "fine detail sharpening i remove color noise). Oglądając surowe rawy w C1 albo Tiffy wyplute po konwetrsji z wyłączonym wyostrzaniem (zostawiam tylko redukcję szumów z defaultowymi ustawieniami dla 30D) mam wrażenie, że są one nieco mydlane i dopiero akcja Fredka wydobywa z nich to co trzeba. Nie chce mi się sięgać w przeszłość, ale chyba rawy(tiffy) z d60 zaraz po konwersji były bardziej ostre :-).