Zamieszczone przez
AndrzejXM
100 2.8 nie mam to nie porownam do swojej. Na fotkach tego balkonowego motyla widac spore mydlo. W stosunku do 18-135 jest slabo. Co tu duzo mowic. Tylko, ze masz go na 2.8 a ten 18-135 jest pewnie w okolicach 4-4.5. Nastepne zdjecia kwiatkow raczej ok ale motyw slaby bo w sumie tylko srodek kadru wypelniony, reszta daleko w tyle. Mnie zastanawia paczka papierosow. Na powiekszeniach tylko srodek jest ostry - dalej w boki szybko sie rozmywa. A plaszczyzna ostrosci przeciez zachowana. Nie jestem optykiem ale dla mnie to troche jak by ktos rozebral obiektyw i zle zlozyl. Mialem kiedys tak z luneta - bylem mlody i rozbierajac nie zapisalem jak byly ulozone soczewki. Po zlozeniu bylo podobnie. Tylko srodek ostry. Chociaz te zdjecia z samochodzikiem - raczej ok jak sie patrzy w tej wielkosci. Wyslij do serwisu. Co do "mleka" ogolnie - czasem przy silnym bocznym swietle, gdy ekspozycja jest ustawiona na jakis ciemny motyw (np. cos w cieniu) - mleko jest mocniej zauwazalne. Dlatego na zdjeciach tego samochodziku (w mieszkaniu) mleka juz tak nie widac jak na balkonie z motylem.