Vitez ale co z tego że zrobisz piękne i wypasione fotki jak ich potem nawet nie masz na czym porządnie obrobić?Zamieszczone przez Vitez
Vitez ale co z tego że zrobisz piękne i wypasione fotki jak ich potem nawet nie masz na czym porządnie obrobić?Zamieszczone przez Vitez
M50 | EF-M 22 | EF-M 15-45 | Canon Mount adapter EF-EOS M
20D | EF-S 18-55 | T 28-75/2.8 | EF 50/1.8 | EF-S 60/2.8 macro | EF 70-200/4L
580EXII
055XPROB | 488rc2
To z tego ze ja obrobke zdjec sprowadzam do minimum. Jesli zrobie, jak piszesz - piekne i wypasione fotki - to po co je obrabiac?Zamieszczone przez Algier
![]()
Osobiście mam Soniaka G200 i nie miałem do tej pory jazd z serwisem, ale wybrałem go ze względu na kineskop FD Trinitron.
To jeden z lepszych kineskopów, który można znaleźć w modelach innych firm.
Hmm.. piekne. Tak sobie myślę, że rozplenienie się LCDków ma jeden bardzo pozytywny efekt o którym mało się mówi: można za nieduże pieniądze dostać naprawdę porządne, wielkie CRT. Takie jak tenZamieszczone przez Klosiu
![]()
Algier,
Barco - powinni miec tez i 17'' ale ceny zaporowe. Maja zewnetrzne przystawki do kalibrowania kolorow.
Sam natomiast dzialam na Flatron LG 19'' i goraco polecam. Naprawde warto jesli masz miejsce w domu zainwestowac w wiekszy monitor. Osobiscie zaluje ze nie kupilem 21'', bo tak jak powiedzial Muflon ceny CRT od momentu wejscia LCD spadly bardzo.
Dokładnie tak.Hmm.. piekne. Tak sobie myślę, że rozplenienie się LCDków ma jeden bardzo pozytywny efekt o którym mało się mówi: można za nieduże pieniądze dostać naprawdę porządne, wielkie CRT.i cieszmy się ...
LCD dla nas są nieprzydatne. Wypożyczyli nam do firmy, w ramach usilnych poszukiwań klienta najnowszy model Einzo LCD.
Podobno specjalnie skonstrułowany dla DTP. Z kalibracja i wszystkimi możliwymi wodotryskami. Cena coś koło 8000zł.
Pobawiłem się i podziękowałem. Siedzę sobie przy 4 x tańszym CRT z najwyższej półki i napawam wiernością i naturalnością kolorków. Kiedyś pewnie LCD osiądnie takie parametry ale nie sądzę by nastąpiło to szybko.
Lektura tego wątku wprowadziła mnie w radosny nastrój. Nieświadomie myślałem, że będę kupował nowy monitor LCD, ale chyba jednak pozostane przy CRT. A musze kupic nowy, bo SONY od pół roku nie może mojej starej 17' naprawić (model 220E) i jestem strasznie zły. A pracować na starym 14' wypalonym na max, w 800x600 nie lubię.
Hmm, licz się z tym, że nowy, dobry monitor CRT (taki o jakich tu rozmawiamy), to mimo wszystko nie będzie kilkaset złotych...Zamieszczone przez Tomasz Golinski
okjej, ale LCD to tez nie kilkaset zlotych. Poza tym nawet ten EIZO za 1300 (jakaś promocja czy kradzione, skoro on sam mówi, że są po 6k?) to znośna cena. A ja aż tyle nie potrzebuje. W końcu nie mam L-ek :wink:
BTW. Jaki monitor wybrać dla osoby z chorymi oczami? Taki, żeby jak najmniej męczył wzrok?
Hehe, Nec 1980SX LCD niestety lub starszy model 1880SX. Ja też postawiłem ostatecznie na oczy i zakupiłem Eizo L557. Troszeczkę gorszy jeśli chodzi o kolory (od Neca). Od CRT Mitsubishi dużo gorszy szczególnie w cieniach. Osoba która siedzi "cały dzień" przy 19" CRT a potem siądzie do LCD poczuje różnicę (zmęczenie oczu) odrazu.Zamieszczone przez Tomasz Golinski