Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
Nie mam 5d4, ale wydaje mi się, że odpowiedź na 90% będzie dotyczyć wszystkich obecnych korpusów Canona (pozostałe 10% to jednak zawsze szansa, że w stosunkowo nowym 5d4 coś poprawili).
A zatem:
1. Wi-Fi tylko można włączać/wyłączać z menu, nie można przypisać do przycisku.
2. Tutaj nie do końca może rozumiem na czym polega problem, ale wydaje mi się, że rozwiązaniem byłoby przesunięcie AF ze spustu na przycisk AF-ON, wtedy na spuście zostaje tylko sam pomiar (i oczywiście wyzwolenie migawki). To oczywiście daje się zrobić obecnie w każdej lustrzance Canona. Wtedy ustawiasz sobie AF na obiekcie za pomocą AF-ON (również w trybie AI Servo), a pomiar masz w momencie gdy zostanie właściwie oświetlony i wyzwolisz migawkę spustem.
w 6d włączanie wifi dało sie wrzucić w my menu ale od razu i osobno ustawienia wifi, tu jedno i drugie zaszyte jest jeszcze pod inną funkcją, gps mogli wrzucić do qmenu a wifi już nie, nie kumam.
Co do drugiego to mniej wiecej o to chodziło, choć wolałbym mieć af jak biali ludzie czyli pod spustem migawki, ale faktycznie jak sobie poprzestawiałem af na af-on a przy wyzwalaniu migawki tylko pomiar to działa tak jak chciałem. Dzięki!