Fail to chyba zaliczasz TyWybacz ale nic takiego nie zamierzam napisać i nie wiem w czyjej głowie siedzisz ale raczej nie w mojej
Za Pana Kolegę odpowiadać nie mogę ale może zmądrzeje bo przecież mieszka w USA, a tam nikt nie będzie tolerował shita od Canona (jak to w innym wątku napisałes)![]()
Ostatnio edytowane przez kmeg ; 09-09-2016 o 13:41
Lensrental rozebrało nową wersję 5d:
https://www.lensrentals.com/blog/201...k-iv-teardown/
Chyba mnie z kimś pomyliłeś.Canon raczej nie wypuszcza ??? ale zdarza mu się w materiałach promocyjnych okazywać nadmierny entuzjazm. Jak i innym firmom.
Ja wiedziałem od początku, że istotnej możliwości zmieniania płaszczyzny ostrości DPRaw nie da, bo nie może. Wiedziałem, bo byłem przytomny na lekcjach fizyki. Czego dowodzi post poniżej w wątku plotkowym, zanim 5d4 się pokazał.
A Tony Northrup ??akurat należy w mojej słusznej opinii do najbardziej błyskotliwych komentatorów technologii foto, bo jest w stanie ją pojąć z racji swojego wykształcenia (nie jest tylko "artystą").
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.
pan.kolega ooo proszę... to obczaj co Tony powiedział na temat 5ds r i słabszych szkieł![]()
Widzę,że dalej brniesz w pisanie głupot. Tony mówi o szkłach mid-range, 24-105/4 to nie jest słabe szkło. Najwyraźniej jego rozdzielczość jest na tyle dobra, że potrafi na matrycy bardziej upakowanej niż 2x mpix dać bardziej szegółowy obraz. Miksujesz jeszcze to, że matryca 5ds jest po prostu lepsza niż w mk3. Podłącz sobie obiektyw, który na 5d dawał ostry i szczegółowy (jak na ten aparat) obraz do mk3 gdzie już więcej szczegółów nie będzie (bo rozdzielczość jest za słaba), potem podłącz ją do 5dsr i opowiadaj bajki, że cudownie na nim słaby i niskorozdzielczy obiektyw cudownie stał się bardzo szczegółowy. Naprawdę trzeba było nie spać na lekcjach fizyki...
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Akurat szanowny kolega fotodinoza był łaskaw przetestować to szkło.
FOTODINOZA: Najgorszy obiektyw świata? Pogrom mitów: Canon EF 38-76/4,5-5,6 alias „denko od słoika”:
Możecie się śmiać ale da się tym zrobić dobre zdjęcia. Na 5DsR będzie chyba trudniej ale co ja tam wiem...