Strona 23 z 70 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 692

Wątek: Canon 5D mark IV - oficjalnie

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Canon 5D mark IV - oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez LukasS Zobacz posta
    Szczerze mówiąc nie widzę tu żadnej masakry, wykonanie bardzo dobre. W porównaniu do Canona mogę zamówić prawie 3 sigmy co jest zaletą. Jeśli chodzi o jakość obrazka to Sigma nie ma się czego wstydzić. I powtórze, tu nie chodzi o brak kasy i fakt czy kogoś stać czy nie, lepsze słowo to bycie "naciąganym" przez jakiegoś producenta.

PS. Gdyby nie to, że jest jakaś konkurencja w stylu Sigmy czy Tamrona, oraz że są ludzie tacy którzy naiwnie nie kupują "Canon only" Canon i tak musi liczyć się z rynkiem

OT - poza tym umówmy się, kto tu daje lepszą gwarancję ;P
    Ostatnio edytowane przez Janeek ; 31-08-2016 o 18:33

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    5dmkIII to już archiwum Canona Za kilka miesięcy jeśli ktoś będzie chciał kupić nowy aparat będzie miał do wyboru tylko mkIV.

Myślę, że obecnie mamy trochę inną sytuację niż w momencie pojawienia się 5d mkIII. Wtedy bardzo dużo osób zmieniało 5dmkI albo 5dmkII w świetnym stanie, z małym przebiegiem aby mieć wreszcie sprawny AF z mkIII. Teraz myślę, że taki trend nie będzie występował już na taką skalę.

Nieśmiało obstawiam, że w PL głównymi nabywcami nowej iteracji 5-tki będą osoby, które:
    1) zużyły swoje mkIII
    2) przechodzą po mkI lub mkII ze względu na AF
    3) wchodzą w FF z cropa (i chcą kupić nowy aparat)
    4) z jakichś powodów czują niedosyt przy 6d

A swoją drogą ...jakbyśmy tu nie narzekali to i tak będzie się sprzedawał jak ciepłe bułeczki
    Myślę, że zapomniałeś o poprawionej matrycy, zwłaszcza pod względem DR. Poczekamy na pierwsze testy ale patrząc po tym co oferuje 1dx2 i 80d, 5d4 powinien mieć znacząco poprawioną dynamikę tonalną w stosunku do mk3. Jak dla mnie to właśnie lepsza dynamika tonalna i użyteczny szybki tryb AF w live view będą argumentami za zmianą z mk3 na mk4. Szkoda, że nie dali odchylanego ekranu ;(

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez MikaEli Zobacz posta
    Myślę, że zapomniałeś o poprawionej matrycy, zwłaszcza pod względem DR. Poczekamy na pierwsze testy ale patrząc po tym co oferuje 1dx2 i 80d, 5d4 powinien mieć znacząco poprawioną dynamikę tonalną w stosunku do mk3. Jak dla mnie to właśnie lepsza dynamika tonalna i użyteczny szybki tryb AF w live view będą argumentami za zmianą z mk3 na mk4. Szkoda, że nie dali odchylanego ekranu ;(
    To już nawet wiadomo: https://www.dpreview.com/news/322975...to-the-5d-line

Technologie ta sama co 80D i 1dx2 - wyniki podobne. Jeszcze nie w pełni ISO invariant ale już prawie. Dobrze, Sony zacznie odczuwać oddech w pewnej odległości za plecami to zmobilizuje się do kontynuacji wyścigu

p,paw
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez MikaEli Zobacz posta
    Jak pokazują liczby to na razie jest o 1EV lepiej i nadal brakuje 1EV do konkurencji - to dużo i mało - może być za mało żeby wszyscy nagle czuli chęć zmiany, nie mitologizujmy aż tak tego parametru, fullframami canona daje się robić zdjęcia, 1EV zrobi oczywiście różnicę ale 2EV zrobiłoby robra , a tak niektórzy poczekają na ten kolejny 1EV do następnej wersji .
    Ja mam nadzieję że jednocyfrowe canony będą bez gibanych ekraników - nie dali gibanego ekranika i tak ma być - za taką innowacyjność dziękujemy znaczy dziękujemy nie .
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Początki nałogu Awatar asdf

Hehe, a tu za kilka lat powstanie jedynka z gibanym i ze względu na kolejne bajery będzie nią łatwiej filmować, niż robić zdjęcia...

PS Taki ponury żart...

Ciekawe kiedy Canon zrobi w końcu lustro z matrycą Sonego, jakby dali jeszcze dobrą cenę, to konkurencja miałaby ciężko.
    T17-50/2.8, C85/1.8, pleśniaki.

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Cytat Zamieszczone przez asdf Zobacz posta
    Ciekawe kiedy Canon zrobi w końcu lustro z matrycą Sonego
    Ja się tego boję. Bo wtedy może wrócić Jan...
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez asdf Zobacz posta
    Ciekawe kiedy Canon zrobi w końcu lustro z matrycą Sonego, jakby dali jeszcze dobrą cenę, to konkurencja miałaby ciężko.
    Konkurencja właśnie się wypięła na to całe rozjaśnianie o +6EV i zrobiła D5 z normalną matrycą.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    Ja się tego boję. Bo wtedy może wrócić Jan...
    Heh.

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Konkurencja właśnie się wypięła na to całe rozjaśnianie o +6EV i zrobiła D5 z normalną matrycą.
    Ale rozszerzone ISO 3 melony dali.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Janeek Zobacz posta
    Myślę że akurat na to pytanie odpowiedź jest dosyć prosta - nigdy .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Nie jestem Janeek, ale były swego czasu jakieś plotki o tańszej puszcze i matrycy "third party", no ale nie wiadomo czy/kiedy wypuszczą jakieś "tanie" FF.

--- Kolejny post ---

http://www.canonrumors.com/canon-actively-testing-third-party-sensors-cr2/

Strona 23 z 70 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów