No i mamy - brak konkretnego postepu, ale za to kilka bajerow, wielka matryca i jak zwykle wyzsza cena...
Cena zaraz bedzie rowna jedynkom - super![]()
No i mamy - brak konkretnego postepu, ale za to kilka bajerow, wielka matryca i jak zwykle wyzsza cena...
Cena zaraz bedzie rowna jedynkom - super![]()
canon miał braki na poziome technologii matryci i co za tym idzie osiągów tej matrycy, wygląda ze braki są niwelowane jeszcze nie jest tak dobrze jak u konkurencji ale postęp jest, inne aspekty tego korpusu wyglądaja dobrze, wielkość matrycy jest w sam raz ani duża, ani mała, firmy łatwo nie odpuszczą wojny na megapiksele, ten proces się łatwo nie zatrzyma bo to jedyny parametr który jest zrozumiały przez lud, ten korpus ma szansę być doskonałym narzędziem, lustrzanka to prosty aparat nie należy sie spodziewać nie wiadomo jakich bajerów - i tak powinno zostać - na szczęście nie ma gibanego ekranika, może w 6DII też nie zrobią.
cena - jest jaka jest, canon nie miał takich wad nowych korpusów jak konkurencja więc nie musiał obniżać ceny, stąd niestety stały duży wzrost ceny, ja na szczeście nie potrzebuję tak zaawansowanego autofocusa (znaczy chętnie bym przygarnął i używał ale mogę bez tego żyć) więc mogę sobie pokibicować - ale jeśli ktoś potrzebuje taki korpus to z pewnością na niego może zarobić, a jeśli to realizacja hobby to są również droższe (i tańsze) zabawki.
cena tego korpusu jest niestety niedobrą prognozą na przyszłość - cena 6DII nie będzie już taka jak byłaco nieoficjalnie słyszy się już od dość dawna i to mnie rusza bo to moja półka.
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Canon 6dII będzie miał cenę startową na poziomie +9000 pln. Moim zdaniem chcą lustrzanki przenieść w wyższy poziom cen, żeby zrobić miejsce na bezlusterkowce.
To może być właśnie to.
Jeżeli C chce zaadresować ten segment na poważnie (a to chyba jedyny rosnący a raczej tak drastycznie nie malejący) to w ten sposób robi sobie przestrzeń. Przy czym obecna oferta EOS M to raczej dolna półka a nie segment prosumer.
P,paw
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork
Lud czyli masy ustawiające się w kolejce po 5d4 bo ma dużo megapikseli i porzucający swoje 5d3 to jednak specyfika polska. U nas w Ameryce trzeba być co najmniej dentystą, żeby się skusić na taki wydatek. A każdy dentysta po koledżu wie, że megapiksele to tylko w kompaktach sprzed 10 lat się nie przydawały. Lud natomiast ciągle ma traumę z tych czasów.
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.
Uf, jak dobrze, że nie jestem dentystą. Mam kompakta który ma 16mpx. Uwierz, że taka ilość mpx w ogóle się w nim nie przydaje
Przesadzasz. Na razie kolejek nie widzę i raczej nie zobaczę. Oczywiste jest, że przesadzili z ceną. Przynajmniej w PL bo ceny sprzętu foto w USA to osobny temat.
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 26-08-2016 o 10:21