Pytanko do osób które używają zarówno 6d, jak i 5d mark IV. Który z tych aparatów ma cichszą migawkę, prace lustra? Chodzi mi zarówno w trybie normalnym, jak i cichym. Znalazłem co prawda porównanie na youtube i na podstawie filmy wychodzi, że jakiś szczególnych różnic nie ma i wolę zapytać ewentualnych posiadaczy obydwu modeli. Dzięki!
ps. Mój canon mark I to jest traktor w porównaniu do 6d, być może wynika ze zużycia.
Ostatnio edytowane przez elduce ; 10-07-2019 o 13:42
Przed chwilą sprawdziłem. 5DIV jest minimalnie głośniejszy od 6D w obu trybach ale są to IMO różnice niewielkie. 5D miał dużo głośniejszą migawkę. Nie jest to kwestia zużycia bo miał już tak od nowości. Ale i tak lubię ten dźwięk. Jak ktoś tutaj kiedyś napisał jest on jak klapnięcie drzwiami od mercedesa![]()
Dzięki!
Jestem w trakcie zakupu aparatu cyfrowego i potrzebuję fachowej opinii, czy warto postawić na Canon EOS 5D Mark IV Body. Na ten aparat trafiłem poprzez stronę internetową ale związku z tym, że nie kupowałem nigdy aparatu cyfrowego w internecie potrzebuję fachowego wsparcia.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 28-11-2019 o 18:06 Powód: wycięty link
Hmm. Jak ktoś przymierza się do 5dmk4, nie powinien zadawać takich pytań - oczywiście, że warto, ale jest wiele innych modeli, na które również warto postawić, a kosztują znacznie, znacznie mniej, choć są najczęściej mniej uniwersalne od 5D.
20D + 7D + 5DMK4 + 24-70/2,8LII, 70-200/2,8LIS, Art35/1,4, Art85/1,4, 430EX, 580EX, 055PROB+029
przeciez to byl spam
juz tego uczestnika pod ta ksywa wiecej tutaj nie zobaczymy. byc moze pod inna pytajac dla pozoru o cos tam , by to zareklamowac.
to nic nowego.