canon miał braki na poziome technologii matryci i co za tym idzie osiągów tej matrycy, wygląda ze braki są niwelowane jeszcze nie jest tak dobrze jak u konkurencji ale postęp jest, inne aspekty tego korpusu wyglądaja dobrze, wielkość matrycy jest w sam raz ani duża, ani mała, firmy łatwo nie odpuszczą wojny na megapiksele, ten proces się łatwo nie zatrzyma bo to jedyny parametr który jest zrozumiały przez lud , ten korpus ma szansę być doskonałym narzędziem, lustrzanka to prosty aparat nie należy sie spodziewać nie wiadomo jakich bajerów - i tak powinno zostać - na szczęście nie ma gibanego ekranika, może w 6DII też nie zrobią.
cena - jest jaka jest, canon nie miał takich wad nowych korpusów jak konkurencja więc nie musiał obniżać ceny, stąd niestety stały duży wzrost ceny, ja na szczeście nie potrzebuję tak zaawansowanego autofocusa (znaczy chętnie bym przygarnął i używał ale mogę bez tego żyć) więc mogę sobie pokibicować - ale jeśli ktoś potrzebuje taki korpus to z pewnością na niego może zarobić, a jeśli to realizacja hobby to są również droższe (i tańsze) zabawki.
cena tego korpusu jest niestety niedobrą prognozą na przyszłość - cena 6DII nie będzie już taka jak była co nieoficjalnie słyszy się już od dość dawna i to mnie rusza bo to moja półka.