I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.
Nie wtryniam się komuś co robi ze swoimi pieniędzmi, więc wolałbym abyś Janeek nie mówił mi na co mam wydawać swoje. Myślałem, że to ogólnie znana zasada.
I nie, Sigma nie jest lepsza, nie interesuje mnie, że jest tańsza - to nie jest systemowe szkło więc w moich oczach przegrywa na dzień dobry.
Wracając do wątku - premiera mk IV ma być w drugiej połowie miesiąca. Ktoś już preordera złożył?
10D + Stuff
Po pierwsze gdzie niby napisałem, na co masz wydawać swoje pieniądze - tylko konkret, cytat bez bajkopisarstwa? Po drugie Sigma jest lepsza, a to, że kupujesz systemowe szkło tylko dlatego że jest systemowe to Twoja sprawa, ale nie opowiadaj, że jest lepsze bo jest systemowe.
Miałem okazję poużywać 5D. Potem kupiłem 5d2, który po kilku latach wymieniłem na 6d.
5d nie wspominam z żadnym sentymentem. Owszem, w swoim czasie był to dobry aparat. Nic więcej.
Podobno w mkIV nie ma możliwości samodzielnej wymiany matówki. Dziwne bo w takim 6D można sobie wymienić...