Wg mnie to body bedzie swietne i zadne narzekania tego nie zmienia. Tak samo bylo marudzenie na 35LII, sa to narzedzia do pracy ktore szybko na siebie zarobia. Dla hobbystow sa inne pyszki albo uzywki.
Wg mnie to body bedzie swietne i zadne narzekania tego nie zmienia. Tak samo bylo marudzenie na 35LII, sa to narzedzia do pracy ktore szybko na siebie zarobia. Dla hobbystow sa inne pyszki albo uzywki.
dlaczego tylko 30mpix :/
Wg mnie będzie tak świetne, że w tym wątku, zwłaszcza, że nikt go jescze nie ma, jedyny temat jaki warto w tej chwili dyskutować to "dlaczego tak drogo" i "dobrze, że nie drożej". Na dyskusję jakości kleju do gumy i niuansów przejść tonalnych na matrycy będzie kupa czasu.
No przecież żeby uratować sprzedaż 100L macro.![]()
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.
Wcale nie jest "tak drogo", wiecej tego marudzenia niz to warte.
Gadałem właśnie z kamerzystą na weselu. Doszliśmy do wniosku, że ten mk4 nawet do filmowania jest sto lat za murzynami (Sony) - 4k tylko w cropie, 120fps tylko w 720p, rolling shutter...
O obiektywach wiem prawie wszystko
Ostatnio z moim znajomym filmowcem doszliśmy do wniosku, że do filmowania w 4K to wszystko poniżej Red-a Raven to kicha kompletna - serio. Więc taka taniocha jak 5D to w ogóle jak coś sfilmuje w 4K to już jest super.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 28-08-2016 o 08:52
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Do 4K mam SGS'a 5'ke.
trochę sampli
https://www.dpreview.com/samples/057...amples-gallery