Hejka, mam do Was pytanko jakie macie zdanie. W ostatnim czasie zmienilem stanowisko pracy co mozna powiedziec dalo mi mozliwosc wiekszej zabawy budzetem .
W tej chwili posiadam Canona EOS 600d + 18-135, aparat bardzo przyjemny jak dla mnie za bardzo narzekac nie moge, co mi sie nie podoba? Bardzo slabo z af, ogolnie to chyba wina obiektywu, poniewaz sama puszka af nie posiada, ale moge sie mylic bo nie mam pewnosci od czego to zalezy. Wiekszosc zdjec mam centralny punkt, wlasnie z tego powodu, zdjecie wyglada w mojej ocenie swietnie a na komputerze jak chce wziac sie za obrobke niestety widac pelno niedoskonalosci (rozmycia).
Ogolnie apropo pierwszego akapitu, bardzo chetnie bym w te swoje fotograficzne hobby zainwestowal, w przypadku nowego aparatu to do 4 tys (bez obiektywu) a w przypadku obiektywu to tak do powiedzmy 2,5-3 ale to juz maks. Ogolnie w wypadku zmiany aparatu myslalem o czyms pokroju nikon d7100, mysle ogolnie czy warto dokupic obiektyw, jesli podobno nikon w tej chwili wypada o wiele lepiej od canona ze wzgledu na jakosc i ceny.
A w przypadku obiektywu na pewno cos jasnego, i nie pokroju jakies stalki 100.
Jesli jest mozliwosc, moge tez dac z 3-4 linki do paru konkretnych zdjec, gdyby sie komus chcialo powiedziec, co poza kadrowaniem itd warto by bylo poprawic, bylbym wdzieczny, bo czasem mam wrazenie, jakby zdjecia wielu osob byly takie slodkie, a moje takie lekko surowe, ze tak to ladnie ujme.