Ja mam do dyspozycji dwie takie: Jinbei DPsIII 300 i dają radę. Mają jednak silne 250W piloty, które żrą prąd i ogrzewają pomieszczenie oraz softboxy gdy są włączone na pełną moc -ale jest wygodna regulacja nie tylko mocy lampy ale też pilota. Ma uziemienie co przy pracy z dziećmi chyba jest ważne

. Do temperatury błysku i tak musisz dopasować ustawienia w aparacie bo te które używam raczej nie mają równo 5500. Na pewno są jakieś inne lepsze w tej cenie ale nie znam ich "osobiście" - może ktoś inny doradzi.
Te 300ws to akurat do niedużego pomieszczenia (np 4x5m), gdy chce się zrobić coś na większych przesłonach obejmujących cały dobytek na planie i czasem odbić światło np od sufitu, blendy czy ściany. Tym bardziej ze słoneczkiem z gridem, który zabiera sporo światła.
Zastanawia mnie jednak ten beauty dish i to jeszcze z gridem, trochę nie pasujący do moich wyobrażeń o fotografii dziecięcej, tym bardziej z tłem i wszystkimi pierdołami które tam będą leżały. Ale każdy robi jak chce, byle się podobało