Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Problem z 350D EOS

Dopiero zaczyna Awatar Gooferek
    Miasto
    Ostrowiec

Domyślnie

Windows jest not photo user friendly Przez kabelek Windows nie widzi plikow CR2, nawet jesli doda sie taki format plikow w systemie. A jesli juz widzi, tak jak u mnie, to przy ustawieniach RAW+JPG widzi to jako 2 pliki JPG i ni pierona nie idzie to zgrac. Wniosek jest oczywisty: trzeba kupic czytnik i zgrywac RAWki przez niego. Nie dosc ze duzo szybciej to i bez problemow
    Canon 350D | Canon 50D | Tamron 17-50/2.8 | Canon 50/1.4 | Canon 70-200/4L | Speedlite 580EX+430EX | talia karta

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gooferek Zobacz posta
    Windows jest not photo user friendly Przez kabelek Windows nie widzi plikow CR2, nawet jesli doda sie taki format plikow w systemie. A jesli juz widzi, tak jak u mnie, to przy ustawieniach RAW+JPG widzi to jako 2 pliki JPG i ni pierona nie idzie to zgrac. Wniosek jest oczywisty: trzeba kupic czytnik i zgrywac RAWki przez niego. Nie dosc ze duzo szybciej to i bez problemow
    to nieprawda że "windows przez kabelek nie widzi CR2" zgrywam przez kabel, programami dołączonymi do aparatu, i nie mam ŻADNYCH problemów z rawami, a mam XP Prof Sp2
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gooferek Zobacz posta
    Windows jak najbardziej widzi pliki CR2. Jezeli zgrywasz zdjecia tym czyms wbudowanym w Okienka, to po prostu musisz przejsc w opcje zaawansowane i pliki beda widoczne. Przy ustawieniach RAW+JPG wszystko jest na miejscu. Nie widzi dwoch .jpg.
    Ślubna
    No i niestety N.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów