Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Problem z 350D EOS

Bywalec

Domyślnie Problem z 350D EOS

Mój problem polega na tym, iż włączam aparat (Canon 350D EOS) wrzucam na tryby (na wszystkich jest ten problem) P, TV, AV, M, A-DEP gdzie w ustawieniach mam ustawione typ plików: RAW i "Parameters" na B/W.

Robie kilka zdjęć. Podłączam do komputera i widzę napis: "Znaleziono zdjęć: 0" I mi kopara w dół?
    Czy ktoś wie dlaczego?

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A włożyłeś kartę?

Bywalec

Domyślnie

Zgrywam przez kabel i oczywiście karta jest w aparacie - nie przesadzajmy aż tak głupi nie jestem A zgrywam zdjęcia przez kabel USB

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Zdjęcia robisz w RAWach? I próbujesz zgrać poprzez KREATORA? Wejdź w mój komputer i tam na dysk wymienny; powinny być, jeśli nie kliknij na "pobierz z aparatu fotograficznego" czy jakoś tak w menu po lewej stronie (o ile masz win. xp). Pozdr.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A korzystasz z dołączonego oprogramowania bo windows nie widzi RAW-ow na aparacie podlaczonym przez kabel. najlepiej jest uzywac czytnik kart ale i tak musisz posiadac program do przetwarzania plikow RAW
    Ostatnio edytowane przez Zaibatsu ; 23-04-2006 o 19:34

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Jak już wejdziesz na dysk wymienny to odswiez bo ja czasem tez niby nie mam zdjec a po odswiezeniu sie pojawiaja zdjecia

Dopiero zaczyna

Unhappy

Cytat Zamieszczone przez Zaibatsu
    A korzystasz z dołączonego oprogramowania bo windows nie widzi RAW-ow na aparacie podlaczonym przez kabel. najlepiej jest uzywac czytnik kart ale i tak musisz posiadac program do przetwarzania plikow RAW
    czy mozna sie dowiedziec jaki to program? bo tez mam z tym problem

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Ten wątek pojawia się co jakiś czas. Powtórzę, najlepszym rozwiązaniem jest czytnik kart CF, to ściąganie z aparatu jest obarczone pewnymi niedognościami. Windows i jego możliwosci to osobna historia...
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Początki nałogu Awatar szycho
    Miasto
    M-bórz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Baal
    Mój problem polega na tym, iż włączam aparat (Canon 350D EOS) wrzucam na tryby (na wszystkich jest ten problem) P, TV, AV, M, A-DEP gdzie w ustawieniach mam ustawione typ plików: RAW i "Parameters" na B/W.

Robie kilka zdjęć. Podłączam do komputera i widzę napis: "Znaleziono zdjęć: 0" I mi kopara w dół?
    Czy ktoś wie dlaczego?
    Osobiście zgrywam zdjęcia przez Canon Utilities/Camera window... U mnie nie ma problemów jeśli chodzi o zgrywanie zdjęć bezpośrednio z aparatu jaki i przez czytnik kart

Cytat Zamieszczone przez evita
    czy mozna sie dowiedziec jaki to program? bo tez mam z tym problem
    Do każdego nowego aparatu powinno być załączonych kilka programikow. Jak je zainstalujesz to nie powinno byc problemu z RAWami, np. ZoomBrowser... Są tama jeszcze inne programiki ale nie pamiętam jak się nazywają, bo ich nie używam

Pozdrawiam
    EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
    www.tomaszszyszko.pl

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Nigdy żadnych problemów ze zgrywaniem plików RAW przez kabelek - oczywiście mam zainstalowany program Canona; rzeczywiście trochę to trwa, ale nie trzeba nad tym siedzieć. Czytnik jest, wg mnie, narzędziem zbyt uniwersalnym, mającym wiele formatów, a ja posługuję się wciąż tą samą, jedną kartą i obawiam się, że, gdybym zaczął ją wyjmować, to mógłbym skrócić jej żywot.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów