Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Obiektyw Sigma 17-50 f2.8 ex dc os hsm Canon - ostrość obrazu

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Obiektyw Sigma 17-50 f2.8 ex dc os hsm Canon - ostrość obrazu

Myślę że na pewno się nie zawiedziesz. Oczywiście sporadycznie możesz mieć pudło i ostrością nie podskoczy przy 2.8 do plastikowego c50 1,8 mk2 ale to stalka...
    Ja wspominam sigme pozytywnie i teraz mogę dodać ze na c20d jest szybsza niz Tamron 24-70 2.8 VC... na c6d i to mnie boli obecnie

Co do powyższego testu tez wydaje mi się że sigma lepsza, jednak należy pamiętać o minimalnie innej kolorystyce powiedzmy cieplejszej...

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Początki nałogu

A w które miejsce celowałeś? Wg mnie ta Sigma ma przypadłość nieostrej lewej/prawej strony, często czytałem o takich przypadkach na forach, czy to tutaj czy innych. Ja ze swoją Sigmą takiego czegoś nie zauważyłem. Dodatkowo kartka nie jest idealnie prosto, przez co ciężko ocenić czy faktycznie tak jest.
    / Canon /

Ja próbuję się do niej przekonać i w sumie to obecnie jest obiektyw, którego najczęściej używam. Nie wydaje mi się żeby robił dużo lepsze zdjęcia niż Canon ale przy użyciu statywu wydaje się być wszystko ok.
    Poniżej załączam link do galerii z ostatniej sesji wykonanej właśnie SIGMĄ:
    GregKmk: Kaliskie Klasyki Nocą 15-9-2016

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów