Nie planuję używek, bynajmniej w tym momencie.
To co napiszę to moje zdanie co nie oznacza że mam rację dlatego pytam na tym forum. Mam wrażenie że model po modelu to często tylko kosmetyczna zmiana. Ale w którymś momencie dany model przechodzi gruntowną modernizację i coś konkretnie dostaje lepszego ( nie wiem, lepsza matryca, procesor itd) Jeśli mam kupić stary model w nowej skórze to nie bardzo mnie to interesuje bo nie jest dla mnie aż tak ważne np odchylany ekran czy kolejny przycisk który tylko przeszkadza. Czytam czasami porwania na optyczne pl ale w którymś momencie )nie pamiętam dokładnie ) po takiej analizie dowiedziałem się że kupując zapłacę właśnie ok 1000 zł więcej bo ten droższy ma usuwanie kurzu z matrycy a ten tańszy nie. Podstawowe elementy takie same. W tym momencie sprawa dla mnie jest jasna.
Ot taki przykład z testu 1300d , komentarz Myślałem, ze wkrótce nastąpi koniec odgrzewania kotleta - matrycy takiej jaką miał 7D 7 lat temu, ale widać ciągle da się

Tego typu info mnie interesuje, co zyskam a co stracę kupując tańszy czy droższy?