Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 53

Wątek: Canon na prezent.

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Canon na prezent.

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Jeśli marzy o 6d to nie kupuj cropa. Gdyby chciała cropa marzyłaby o 7d II.
    ale nie wiemy czy ona wie czym się różni crop od FF...może u kogos zobaczyła ten model i jej się spodobał i stwierdziła że chce taki sam nie mając pojęcia co to...przesiadka ze smartfona na FF może być szokiem :P
    R + C 50 1.8 STM + C 17-40 + C 70-200 f/4 + CDN.
    https://www.facebook.com/dawidzawilafotografia

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez dave88 Zobacz posta
    ale nie wiemy czy ona wie czym się różni crop od FF...może u kogos zobaczyła ten model i jej się spodobał i stwierdziła że chce taki sam nie mając pojęcia co to...przesiadka ze smartfona na FF może być szokiem :P
    Szczegolnie jesli chodzi o af na (ruszy sie i ma mydelko).

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez dave88 Zobacz posta
    ale nie wiemy czy ona wie czym się różni crop od FF...może u kogos zobaczyła ten model i jej się spodobał i stwierdziła że chce taki sam nie mając pojęcia co to...
    Niby jaka mądrość praktyczna wynika z wiedzy czym się różni crop od FF?
    Tym się mogli pasjonować Bechamot z Janem Pawlakiem (kto dziś pamięta te namiętne spory )
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi, za dyskusje, która się tu zrodziła i jest to bardzo miłe

Odpowiadając na pytanie czemu 6D? BO jej znajomy ma, który jest jakimś tam "zawodowym" fotografem, i robi bardzo fajne zdjęcia. Ona, sama w sobie jest zajarana fotografia do tego stopnia, że kiedyś chciałaby rzucić swoją prace i zająć się tylko tym, bo kocha robić zdjęcia czy to swoim telefonem, czy swoja bardzo starą lustrzanka, która się do niczego nie nadaje. Co będzie robić? to ciezko mi powiedzieć, najlepiej wszystko. Co do tematu "marzeń", chciałbym je bardzo spełnić, ale boje się, że może mi pare wydatków wypaść i po prostu nie bede w stanie zapłacić 6000 za body.. dlatego mysle, o tym 70d jako alternatywe, po prostu

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Jeśli jest jak piszesz to niech od razu kupuje 6D .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jeśli jest jak piszesz to niech od razu kupuje 6D .
    .
    Też tak myślę.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez fre3z Zobacz posta
    kocha robić zdjęcia czy to swoim telefonem, czy swoja bardzo starą lustrzanka, która się do niczego nie nadaje.
    Jak aparat robi brzydkie zdjecia, to musisz go koniecznie wymienic.

Bywalec
    Miasto
    Jelenia Góra

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    W sumie mam dla Ciebie najlepsze i najtańsze rozwiązanie. Kup dziewczynie fajne buty. Na bank będzie bardziej zadowolona :-)
    Może ewentualnie w grę mogłaby wejść torebka, ale tylko Louis Vuitton.

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez fre3z Zobacz posta
    Witam na początku wszystkich użytkowników forum,

Jestem tutaj nowy, ale mam nadzieje ze zostanie mi udzielona pomoc i spełni się jedno z marzeń mojej dziewczyny . A więc do rzeczy, niedługo zbliżają się urodziny osoby, która od zawsze marzy o super aparacie tak by zacząć poważnie swoją przygodę z fotografią bo uwielbia to robić (niestety na ten moment jest to tylko mocno rozbudowana i kreatywna praca poprzez telefon i swoje konto na instagramie). Szukam dla niej czegoś co posłuży dłuży czas. Od zawsze marzyła o canonie 6d, ale niestety nie jest w moim zasięgu finansowym i zastanawiam się nad canonem 70d? Nowe body kosztuje w granicach 3,5k więc cena całkiem całkiem, teraz pytanie czy warto? Czy lepiej kupić np. 60d i dorzucić lepszy obiektyw?

Prosiłbym o pomoc, gwarantuje, że Wasze rady spełnią czyjeś marzenie
    Jej marzeniem jest 6D, więc sugerowałabym jednak przy tym pozostać :-) Zamiennik może nie być najlepszym pomysłem. Jeżeli nie masz aż tyle finansów to najlepsza jest propozycja bonu do sklepu fotograficznego lub gotówki (to gdyby chciała używany). Sama doskłada lub sama zamieni.

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Cytat Zamieszczone przez aleksandria Zobacz posta
    Jej marzeniem jest 6D, więc sugerowałabym jednak przy tym pozostać :-) Zamiennik może nie być najlepszym pomysłem. Jeżeli nie masz aż tyle finansów to najlepsza jest propozycja bonu do sklepu fotograficznego lub gotówki (to gdyby chciała używany). Sama doskłada lub sama zamieni.
    Jestem za, to tak jakbyś marzył o mercedesie a dostał wolksvagena bo w sumie tez niemiecki cokolwiek kupisz bedzie lepsze od telefonu ale jej wyobrażenie oraz marzenia orbituja wokół 6d, więc radziłbym wziąć taki sprzęt na raty anijeżeli dać jej coś z czego personalnie nie będzie do konca zadowolona.
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów