Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Co sądzicie o tym zestawie??

Bywalec Awatar bartolomic
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Co sądzicie o tym zestawie??

Witam,

właśnie przeglądałem aukcje na ebay'u i natrafiłem na taki zestaw. Co sądzicie o nim? Wydaje się, że nie jest za drogi zwłaszcza patrząc na liczbę dodatków.. jedyną wątpliwością pozostaje ich jakość.

Wykorzystując topic.. czy zna ktoś jakiś sklep w USA, gdzie można nabyć 30d poniżej 4k PLN?

Pozdro i czekam na oceny tego MegaKIT'a

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

zestaw SUPER ale..moze podasz jeszcze linka

Początki nałogu Awatar swiderski
    Miasto
    Gorzów/ Szczecin

Domyślnie

Ale gdzie dodałeś link na ebay? Może ja jestem ślepy, ale naprawdę nie widzę linku do zestawu

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

tja... nie wiem jak, ale przeoczyłem ten szczegół

Oto ON

jakby nie było, to i tak dzięki za tak liczny odzew

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

wow .. 30d - jak najbardziej OK ale czy ma sens zakładac do niego kiepskie szkła?? to zalezy oczywiscie jakiej jakosci oczekujesz ale osobiscie kupil bym np. samo body lub body z kit'em (najtanszy szeroki kat z naprawde znosna jakoscia) i do tego porzadny obiektyw ktory bylby w zamysle moim podstawowym szklem..

idac dalej - lampa z gatunku "no name", filtry o ktorych nie wiadomo NIC (pewnie jakis King czy cus takiego) i jesli dobrze wyczytalem - konwerter szerokokatny?? wrr, mialem cos takiego na kompakcje i jesli wagowo podobny jest do mojego to po zamontowaniu na te obiektywy, zajedziesz je szybciej niz myslisz .. a to ten statyw stołowy..hehe, spadłem pod biurko ..moze jakas malpke utrzyma ale 30d.. ..

reasumujac - po co placic ze swietny aparat a potem montowac w niego jakies nieznane wynalazki i nienajlepsza optyke ?? ja bym sobie dal spokoj i rozejrzał sie za body z kitem a reszte dokupywał "pod siebie" anie w jakims "mega" zestawie :smile: ..

pozdrawiam

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

dzięki - tylko potwierdziłeś moje watpliwości.. troche duzo tego bylo, zeby wszystko moglo byc dobre.

a skoro juz o tym wspomniales.. nosze sie z zamiarem przesiadki na cyfre z analoga. wybor padl juz na system canona. czy lepiej kupic samo body i tamrona 28-75, czy moze dolozyc te pare zetek zeby miec jeszcze KIT'a.. rozne sa na jego temat opinie..

dzieki i pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

ten kit to najtansza alternatywa dla szerokiego kata i wbrew wielu opiniom - nie jest taki zly!!miedzy f8 a f11 jest naprawde ostry choc przy szeroki kacie troche abberuje ale znow bez przesady..

30d + tamron 28-75 to bardzo dobry zestaw a uzupełniony kit'em bedzie super..kiedys mozesz go (kit'a :wink: ) wymienic na cos innego a na razie uwazam ze warto doplacic te pare stow..zreszta - sam tak zrobilem i nie zaluje :smile:

pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Zestaw tragedia, nawet sie za to nie bierz, wiekszosc powodow juz napisal Kubak82. Podejscie w stylu komputerow z hipermarketow - wpakowac jak najwiecej MHz w procesor zeby ladnie wygladalo na reklamach a reszte czesci dac jak najtansza.

Domyślnie

a mnie to wyglada, jakby ktos chcial przy okazji sprzedazy 30d upchnac "stare smiecie", ktore mu pozostaly...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów