Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Karty pamięci oryginał i podróba.

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar pe.en.de
    Miasto
    Łódź

Domyślnie Karty pamięci oryginał i podróba.

Witam.
    Niedawno przeglądałem wątki dotyczące kart pamięci, jako że używam 5DII to było to o kartach CF. Lecz wątki były leciwe bo z przed kilku lat. Może są nowsze, których nie potrafiłem odnaleźć - to proszę o wskazówkę.
    Mój problem polega na tym że aparat prawie zawsze leżał w pracowni i nigdy nie potrzebowałem większej karty od 8 Giga.
    A teraz córka zabrała aparat nad morze i dalej mnie dręczyć,że natychmiast potrzebuje WIĘKSZEJ KARTY I TO ZARAZ. Musiałem ją kupić i wysłać w ciągu godziny, bo tylko taki czas gwarantował dotarcie jej następnego dnia do Sasina.
    Jak ostatni idiota pojechałem do FOTOJOKER i kupiłem tam CF 32Giga za 209 zł. - zdążyłem. Potem zorientowałem się że identyczną kartę mógłbym kupić np. w Komputroniku za 105 zł.
    Pamiętając niektóre wątki sprzed lat mam następujące pytania :
    - czy dziś też sprzedają podrabiane karty ?
    Jak tak to kto, gdzie je sprzedają i po czym je poznać? kiedyś był taki wątek i były tam zdjęcia kart ukazujące różnice.
    - Czy różnica w cenie którą podałem wyżej wynika tylko z tego że jedna z tych firm znalazła jelenia?
    - jaką teraz polecilibyście mi kartę 64Giga - nie musi to być demon szybkości bo na słońcu to ona tamte już zapełniła kilkoma seriami i teraz będzie focić raczej krajobrazy i scenki rodzajowe.
    Tym razem mam dowieźć osobiście w piątek więc jakiegoś nagłego pośpiechu nie ma.
    A może jakąś większą, która spełni wymagania 5DII 128? .... ? cena nie jest tu bez znaczenia - bo każda zaoszczędzońa złotówka tutaj to parę radośniejszych chwil tam
    Ostatnio edytowane przez pe.en.de ; 25-07-2016 o 21:41
    Starając się być obiektywnym, wyrażam jednak subiektywną opinę.

Uprawnienia umieszczania postów