Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 52

Wątek: Zdjęcie życia

Bywalec Awatar Maciej
    Miasto
    Babimost

Domyślnie

Dla niektórych brzemię takich zdjęć jest nie do zniesienia:
    http://lanooz.net/446

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Mi się wydaje, że swoje "zdjęcie życia" już zrobiłem ;-) Może jeszcze zrobię bardziej kolorowe, ostre, "robiące wrażenie" itp., ale takiej kombinacji czasu, miejsca, pogody i obiektu już mi się trafić nie uda (...)
    Muflon - opowiedz o tym zdjęciu proszę...

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

zdjęcie życia może nie, ale jedno ze zdjęć z którym jestem bardzo mocno emocjonalnie związany.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
    Muflon - opowiedz o tym zdjęciu proszę...
    Już opowiadałem http://canon-board.info/showpost.php?p=258024. W tej chwili wiem, że to, co tam napisałem, nie jest w 100% prawidłowe... ale ideologia się zgadza ;-)

Bywalec Awatar unicorn78
    Miasto
    Pabianice, Cambridge

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maciej Zobacz posta
    Dla niektórych brzemię takich zdjęć jest nie do zniesienia:
    http://lanooz.net/446
    Zdjęcie "Życia" w sensie dosłownym, w zasadzie "Zdjęcie życia i śmierci" to, że zrobił zdjęcie to chwała mu za to, pokazując światu co tam się dzieje, ale to że nie pomógł w jakikolwiek sposób temu dziecku...
    Z drugiej jednak strony, fotoreporterzy wojenni, czy inni zajmujący się pokazywaniem "ZŁA" mającego miejsce w różnych częściach świata, mają nie do końca wszystko wporządku z głową, ale na to ma wpływ to co zobaczyli, przeżyli, i są z tym niestety sami, najlepszym dowodem i namiastką takiego życia, jest a może była strona www.ogrish.com mam raczej mocne nerwy ale po obejrzeniu jednego filmu z iraku w którym jakiś fanatyk odcina głowe drugiemu człowiekowi (na żywca) chyba nadal mam mdłości, ale takie są realia wojny, do tej pory tączą się procesy przeciwko żołnierzom USA za nieludzkie traktowanie więźniów, ale właśnia strona ogrish pokazywała drugą strone medalu...
    Reasumując, wielki podziw dla ludzi którzy pracują w takich miejscach!

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Zdjęcie Cartera pokazało ludziom, co robimy z naszym Światem, obudziło uczucia - taki jest sens fotografowania dramatów. A jego indywidualne decyzje trudno oceniać nie znając JEGO uczuć.

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Wątek niestety po****dł, a przecież zasługuje, aby go 'utrzymać przy życiu'.
    Moje zdjęcie niestety jakością nie powala - zrobiłem je w 2004 roku Fuji S7000 na 3mpx. Z jednej strony wolałbym go wogóle nie zrobić, ponieważ było...za blisko...lecz z drugiej, pomimo innych naprawdę udanych kadrów, czuję ogromną satysfakcję. Dodatkowo dochodzi fakt, iż już nigdy nie będę nierozważnym 16-latkiem i nie odważę się na takie ujęcie.

By LucasLukawski
    Subaru Impreza WRC 50cm od twarzy.
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

LuLu... dziękuj Bogu.. i nie mówię tu o świetnym kadrze ;-)
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lulu1988 Zobacz posta
    Z jednej strony wolałbym go wogóle nie zrobić, ponieważ było...za blisko...lecz z drugiej, pomimo innych naprawdę udanych kadrów, czuję ogromną satysfakcję. Dodatkowo dochodzi fakt, iż już nigdy nie będę nierozważnym 16-latkiem i nie odważę się na takie ujęcie.
    No tak, ale zdaje się że to zdjęcie ma dla Ciebie duża wartość emocjonalną spowodowaną przeżyciem związanym z tak małą odległością od samochodu a fotograficznie dla widza nie zawiera nic ciekawego.
    Z pewnością w swoim życiu zrobisz wiele dużo lepszych i ciekawszych fotografii, czego Ci życzę.

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

W pełni się z Tobą zgadzam. 'Zdjęcie życia' nie zawsze musi oznaczać...najlepsze, ale często jest ono najbardziej wartościowe dla nas samych. Według mnie właśnie to powinno być priorytetem, natomiast jakiekolwiek segregowanie fotgrafii pod względem technicznym jak i estetycznym pozostawmy już naszym zmysłom artystycznym. << jak to dumnie brzmi
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów