Znaleźli ją i powstał nawet cały reportaż na jej temat. W zeszłym roku oglądałem go w NG. Autor ponownie zrobił zdjęcia (po wielu zabiegach uzyskania zgody jej męża) słynnej "Afgance", ale to już nie było to.Zamieszczone przez pazurek
Znaleźli ją i powstał nawet cały reportaż na jej temat. W zeszłym roku oglądałem go w NG. Autor ponownie zrobił zdjęcia (po wielu zabiegach uzyskania zgody jej męża) słynnej "Afgance", ale to już nie było to.Zamieszczone przez pazurek
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
Autor nazywa sie Steve McCurry, przejrzalem dzis rano jeszcze raz film o fotografach nationala i postaralem sie wyluskac dwie fotki
David Doubilet:
czolowy dostawca zdjec na okladke NG, zajmuje sie glownie fotografia podwodna ale jednego zdjecia nie jest w stanie powtorzyc, w momencie kiedy jego znajoma podniosla reke do barrakud, rozpierchly sie i uciekly
Michael Nichols:
czlowiek ktory wiekszosc swojego zycia spedza w dzungli wsrod robactwa i brudu, jesli ktos ma ten sam o film o fotografach nationala, to polecam scene w ktorej zaklada film do EOS-a 1, (tym co nie widzieli powiem ze przeszkadza mu w tym chmara much podobnych do naszych owocowek, Nichols dmucha w body, szybko zaklada film, po czym jego asystent zamyka klapke, nichols mowi: nie udalo sie, jeszcze razpolecam tez wszystkim tym ktorzy maja syfy na matrycy
) potem nastepuje scena w ktorej robi zdjecie ponizej, jakims dlugim tele podczas szarzy slonia, w pewnym momencie nie jest w stanie juz robic zdjec ale musi sie salwowac ucieczka, czy zdjecie sie udalo ? niewiadomo, dowie sie za pare tygodni w laboratorium NG, efekt taki:
Ostatnio edytowane przez thorin ; 23-04-2006 o 12:18
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
A propos Steva McCurry i jego Afganki (później).
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
ta fotka wyżej to jakas ściema, oglądałem ten reportaż na NG i ona nie miała zasłoniętej twarzy
pozdrawiam
edit:to ta fotka , i przepraszam za OT![]()
Ostatnio edytowane przez bartekkaszub ; 23-04-2006 o 12:49
thorin: jak sie nazywa ten film o fotografach nationala?
Ten film nazywa się "Oczami fotografów" National GeographicZamieszczone przez pazurek
Canon
ale się zapuściła...![]()
30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
nigdy czysta nie byla![]()
fota high-res
http://www.magazine.org/editorial/40...hic%206-85.jpg
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
Bartekkaszuba to zdjęcie to nie żadna ściema - zerknij tutaj:Okładka NG
http://www.art-dept.com/artists/mccurry/
I tutaj: http://www.stevemccurry.com/gallery/...s&imageIndex=4
Canon
Fotka zycia- heh, ja chce poprostu zaczac robic dobre zdjecia, ale gdy tak sobie popatrze na czyjes dobre zdjecia odrazu chec wziecia aparatu do reki mnie nachodzi, co ja pisze mam ja caly czas!! mam nadzieje ze umiejetnosci z czasem przyjda.