Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Bezlusterkowiec z przejściówką EF - który ?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Bezlusterkowiec z przejściówką EF - który ?

Witam,

noszę się z zamiarem zakupu bezlusterkowca. Interesuje mnie matryca APS-C do której jest możliwość podłączenia przejściówki do szkieł EF (35L, 135L). Który z modeli byście polecili ? Budżet raczej bez znaczenia jednak będzie to zestaw raczej wycieczkowy.

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Domyślnie Odp: Bezlusterkowiec z przejściówką EF - który ?

A6000 a jak kasa bez znaczenia to a6300 i odpowiednia przejscioweczka

tapnięte z tela
    SONY

Dopiero zaczyna

Dzięki za odpowiedź. Migawka jest w tym elektroniczna czy słychać klapnięcia migawki ?

Coś już napisał Awatar the.watcher
    Miasto
    Warszawa

Zdecydowanie brałbym X-T2. I pewnie wezmę jak tylko się pokaże w sklepach (za ok. 6 tygodni).

Uzależniony Awatar Macios
    Miasto
    Szczecin

Też myślałem o X-T2 - ale on ma gabaryty bardziej lustrzanki, niż bezlusterkowca...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez the.watcher Zobacz posta
    Zdecydowanie brałbym X-T2. I pewnie wezmę jak tylko się pokaże w sklepach (za ok. 6 tygodni).
    ale uzywales ktoregokolwiek Fuji X ze szklami Canona?

pytanie jest retoryczne, nie musisz odpowiadac

Cytat Zamieszczone przez Macios Zobacz posta
    Też myślałem o X-T2 - ale on ma gabaryty bardziej lustrzanki, niż bezlusterkowca...
    pomijajac akurat ten detal (wbrew pozorom jednak nie jest to az tak wielkie)... o ile nie zamierzasz robic wylacznie zdjec na pelnej dziurze, to kupowanie do 35L i 135L bezlusterkowca nie gadajacego z bagnetem EF jest bez sensu. wiec w zasadzie jedyna opcja pozostaje Sony. ale i tu powaznie polemizowalbym nad uzytecznoscia - co z tego ze da sie to ze soba spiac, skoro szybkosc i pewnosc AF sa kiepskie, a gdzie jak gdzie ale dokladnie w przypadku tych dwoch szkiel bardzo bym na to zwrocil uwage - i 135L i 35L rysuja pieknie nieostrosci... ale ja jednak lubie tych nieostrosci nie miec tam, gdzie chcialem miec ostre

Cytat Zamieszczone przez diabolique1982 Zobacz posta
    Witam,

noszę się z zamiarem zakupu bezlusterkowca. Interesuje mnie matryca APS-C do której jest możliwość podłączenia przejściówki do szkieł EF (35L, 135L). Który z modeli byście polecili ? Budżet raczej bez znaczenia jednak będzie to zestaw raczej wycieczkowy.
    dla mnie to niekoniecznie mowimy o jednym aparacie. i niewykluczone, ze jak to rozbijesz na zestaw dwoch, to bedziesz mial duzo lepiej i moze taniej.

jesli ma byc maly lekki korpus do podpiecia 135/2 czy 35/1.4 to ja bym kupil 100D. ot po prostu.
    albo ewentualnie, jesli nie moze byc 100D - M3 z odpowiednim adapterem. tylko bym doczytal opinie uzytkownikow odnosnie jego wspolpracy ze 135L i 35L, bo z tymi adapterami nie zawsze jest rozowo.

wtedy pozostaje kwestia aparatu na wyjazdy, bo upieram sie, ze bieganie z 35L i 135L w podrozy jest, jak to sie potocznie mowi: "suboptymalne".
    tutaj jakas opcja sa bezlusterkowce. ze standardowym zoomem, telezoomem i ewentualnie jakas mala stalka na wycieczki. mozliwosci sa rozne, warto by zaczac od okreslenia potrzeb...
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów