Cytat Zamieszczone przez icek Zobacz posta
Mnie nie dziwi że ludzie narzekają , 7D na iso 100, 200, 400 daje dużo gorszej ostrości zdjęcia niż mój stary 400D , różnica jest duża, wiadomo że przewaga sumarycznie 7D nad 400D jest ogromna, [...]

mark II nieco mniej szumi, ale trudno powiedzieć że ma dużo lepszą matrycę niż mark I , różnice wcale nie rzucają się w oczy.

Ogólnie dobrze oceniam 7D II, jestem zadowolony, choć oczekuje od Canona żeby zamiast dodawać pixeli , w końcu poprawili jakość zdjęć, bo jeśli między dwoma modelami jest 5 lat różnicy to powinna być ona bardziej widoczna w jakości obrazka.
Czyli 7D daje dużo gorszej jakości obrazki niż 400d, a 7DII jest niewiele lepszy, ale mimo wszystko jesteś zadowolony, bo to ciężkie aparaty co robią zdjęcia bardzo szybko i mają dużo nastaw.

Też miałem 400D, i uważam, że jakość obrazka z nowszych matryc np. 60D czy M jest o wiele lepsza na wyższych ISO i na pewno niegorsza na bazowym. Więc jeżeli naprawdę 7d jest dużo gorsze od 400d to ja bym go omijał z daleka bez względu na wagę i materiał obudowy.

Jeżeli chodzi o AF... może on jest świetny, ale jakoś sporo ludzi pisze na forach że nie może go opanować i robi mydlane zdjęcia, czego nie można powiedzieć np. o 5DIII.