Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: Brak wbudowanej lampy i odchylanego ekrany - ograniczenie ??

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie Odp: Brak wbudowanej lampy i odchylanego ekrany - ograniczenie ??

Cytat Zamieszczone przez adamm Zobacz posta
    Mam wrażenie (i mam nadzieję że się mylę) że niejednemu przeszkadza brak lampy i odchylanego ekranu ale nikt nic nie mówi bo przecież wydał naście tysięcy za body więc musi być super.
    Jak na razie masz same głosy świadczące wręcz o czymś przeciwnym. Zapewniam ciebie, że gdyby mi przeszkadzał brak wbudowanej lampy czy odchylanego LCD to bym o tym napisał.
    Przy okazji. Taki dajmy na to 6D ma jeszcze wifi i GPS. Użyłem tego raz aby sprawdzić czy i jak działa. GPSa może jeszcze kiedyś wykorzystam ale wifi to chyba już nie...

Ogólnie to jest tak jak koledzy napisali wyżej. Chodzi o trwałość i szczelność. Choć czasami to mam wrażenie, że naprawdę trwałe aparaty to się skończyły dobrych kilka lat temu.

--- Kolejny post ---

A noszenie aparatu z lampą na sankach w przypadku zwykłego spaceru jest trochę ryzykowne że się coś trąci i uszkodzi stopkę, tym bardziej że lampa trochę waży.
    Najlepiej nosić w torbie i podpinać kiedy trzeba.

--- Kolejny post ---

mało się używa wbudowanej, może kilka razy odkąd mam ten aparat czyli od września 2014, Ekran w 99% przypadków mam schowany (
    Sam sobie odpowiedziałeś.

Bywalec
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Choć czasami to mam wrażenie, że naprawdę trwałe aparaty to się skończyły dobrych kilka lat temu
    nie tylko aparaty.

Wifi mam i używałem przez..... 1 dzień do testów. Straszne lagi więc wolę podpiąć się kablem i strzelać na uwięzi.

Nie mam kontaktu z ludźmi posiadającymi sprzęt typu profi dlatego pytam Was o Wasze odczucia na temat braku lampy i odchylanego LCD.
    GPS może być fajną sprawą.

Widzę że moje szukanie dziury w całym nie będzie miało sensu. Po prostu muszę kupić nowe body i nie zastanawiać się nad pierdołami tylko strzelać, strzelać, strzelać......
    Canon 70D, EF-S 18-135 KIT, EF 100L 2.8 IS USM, YN600EX-RT, 1x400Ws, 2x300Ws

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Przy okazji. Taki dajmy na to 6D ma jeszcze wifi i GPS. Użyłem tego raz aby sprawdzić czy i jak działa. GPSa może jeszcze kiedyś wykorzystam ale wifi to chyba już nie...
    wifi używam do pokazywania zdjęć na smartofonie, mam po prostu duuużo większe zdjęcia, z gpsem to ciekawa sprawa nie używałem bo uważałem że niepotrzebny (przecież zawsze wiem gdzie zdjęcia robię) na dłuższej wycieczce w popłochu włączałem bo chciałem wiedzieć gdzie te zdjęcia robię, włączyłem tez tracking ale on żre prąd nawet na wyłączonym aparacie - gps się przydaje ale mógłbym żyć bez niego, potencjał wifi jest natomiast mocno niewykorzystany.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    włączyłem tez tracking ale on żre prąd nawet na wyłączonym aparacie
    Żre Ci? Bo mi nie żre.

Właśnie po przeczytaniu tego przypomniałem sobie, że zostawiłem GPS włączony w 6D. Włączyłem GPS i odczytywanie pozycji co 1 min/logging przed godziną 18:00 4 lipca i byłem "na polu" mniej więcej do północy (6 godzin). Potem aparat był w domu ponad tydzień i zrobił kilka zdjęć do teraz, 13 lipca rano.

Bateria ciągle niewyczerpana, a nie była już świeża 4 lipca rano.
    Chociaż aparat był przez > tydzień w domu i nie mógł złapać satelitów, to musiał ciągle sprawdzać czy już się da.

Żarcie baterii to jakaś legenda. Zawsze na wycieczkach włączm GPS jeśli pamiętam.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Uprawnienia umieszczania postów