Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Co wybrać Tamron 24-70 f/2.8 Di VC USD czy Sigme 24-70 F/2.8 IF DG HSM pod 7D ??

Domyślnie Co wybrać Tamron 24-70 f/2.8 Di VC USD czy Sigme 24-70 F/2.8 IF DG HSM pod 7D ??

Hej Canonierzy !!!

Zastanawiam się nad zakupem szkiełka i wybór padł na dwa szkiełka Tamron 24-70 f/2.8 Di VC USD i Sigma 24-70 F/2.8 IF DG HSM. Cenowo podobnie...

Nigdy nie pracowałem na Tamronach i Sigmach, sporo ostatnio przeczytałem o Sigmie i wychodzi na to, że trzeba regulować aby zapobiec FF lub BF.

Pod uwagę biorę tez Sigmę AF 18-35mm f/1.8 A DC HSM ale boję się, że będzie za krótki zakres ogniskowych.

Przeznaczenie przede wszystkim śluby.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie Odp: Co wybrać Tamron 24-70 f/2.8 Di VC USD czy Sigme 24-70 F/2.8 IF DG HSM pod 7D ?

Tamron jest lepszy. Szczególnie docenisz go gdy zmienisz body na FF co przy ślubach jest praktycznie nieuniknione.

Początki nałogu Awatar 5pirit

Domyślnie Odp: Co wybrać Tamron 24-70 f/2.8 Di VC USD czy Sigme 24-70 F/2.8 IF DG HSM pod 7D ?

Bierz Sigmę 18-35mm.

Zakres może i mały ale przyzwyczaisz się i nauczysz używać a do tego światełko ekstra. Sam tego szkła używałem na kilku ślubach i byłem bardzo zadowolony.

Przy szkle zaczynającym się od 24mm pod cropa będzie ci brakowało szerokości.

Chyba, że myślisz w niedalekiej przyszłości zmienić puszkę na FF to bierz Tamrona 24-70 VC. Bardzo fajne szkło pod FF.
    eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN

Uprawnienia umieszczania postów