ranking labów - niewiem na ile wiarygodny, ale zawsze jakiś http://www.prl.strefa.net/
relax pracuje tylko w srgb i 8bit. przestalem nawet prevki do nich nosic. poki co ciagle profi, chociaz szukam (z miernym skutkiem jak narazie)
Orientuje się ktoś ile kosztuje wywołanie filmu (zimny proces) w Relaxie??
bo na stronie nie mają żadnego cennika...![]()
DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoŚwiecidełko
Podbije wątek, bo jak do tej pory nikt nie rzucił odpowiedzi na pytanie odnośnie alternatywy dla Profilabu i Relaxu.
Może jakiś lab poza Warszawą działający przez internet????
z pewnością nie profesjonalny, ale bardzo tani i całkiem niezły jest fotolab w Media Markcie na Ostrobramskiej (3zł na 25x38)
Do mnie przynoszą zdjęcia osoby żyjące z fotografii w slangu tak zwani zawodowcy. Trochę szkółek, śluby. Każdy jest dogadany z laborantem, który wie co i jak i jakie są oczekiwania osób oddających na stałe i w miarę regularnie prace. Wszystko robię na materiałach FUJI.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
E tam zaraz reklama. Ceny mam normalne czyli raczej zaporowe, profili nie ma ( ten typ tak ma) na odbiór zleceń czeka się kilka dni a i tak lepiej wcześniej zadzwonić i upewnić się czy już gotowe a przez ponad dwadzieścia parę lat działalności znalazło by się zapewne więcej niż paru niezadowolonych klientów. Do tego Forum jest raczej ogólnoświatowe a działalność laboratorium raczej lokalna a ja nie będę przyjmował zdjęć przez internet.
Lepiej?:-D
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.