Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Wątek: Profesjonalny LAB w Warszawie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez massud Zobacz posta
    Witam,

Szukalem podobnego tematu na forum, ale nie znalazlem. Jezeli jednak dubluje, to z gory przepraszam i prosze o przeniesienie.

Do rzeczy: czy ktos z doswiadczeniem moze mi polecic w Warszawie jakis punkt, gdzie dobrze i bez fuszerki w kwestii kolorow wywoluja zdjecia? I czy lepiej oddac pliki w formacie JPG czy TIFF?

Z gory dzieki.
    Ja bym proponował któryś z Profilabów, lub ProfiLab Express. Pracują na Frontierach.Pliki to:
    JPG, Tiff-y ( 24 bitowenie ) bez kompresji LZW i BMP.

Początki nałogu Awatar SebaWolf
    Miasto
    Warszawa/Mława

Domyślnie

ranking labów - niewiem na ile wiarygodny, ale zawsze jakiś http://www.prl.strefa.net/

Domyślnie

relax pracuje tylko w srgb i 8bit. przestalem nawet prevki do nich nosic. poki co ciagle profi, chociaz szukam (z miernym skutkiem jak narazie)

Domyślnie

Orientuje się ktoś ile kosztuje wywołanie filmu (zimny proces) w Relaxie??
    bo na stronie nie mają żadnego cennika...
    DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoŚwiecidełko

Domyślnie

Podbije wątek, bo jak do tej pory nikt nie rzucił odpowiedzi na pytanie odnośnie alternatywy dla Profilabu i Relaxu.
    Może jakiś lab poza Warszawą działający przez internet????
    AdrianMatusik
    DigArt

C30D | 12-24 | 24-85 | 80-200 | 100-400 | EX430 | 55 | 50 |

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

z pewnością nie profesjonalny, ale bardzo tani i całkiem niezły jest fotolab w Media Markcie na Ostrobramskiej (3zł na 25x38)
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Do mnie przynoszą zdjęcia osoby żyjące z fotografii w slangu tak zwani zawodowcy. Trochę szkółek, śluby. Każdy jest dogadany z laborantem, który wie co i jak i jakie są oczekiwania osób oddających na stałe i w miarę regularnie prace. Wszystko robię na materiałach FUJI.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Do mnie przynoszą zdjęcia osoby żyjące z fotografii w slangu tak zwani zawodowcy. Trochę szkółek, śluby. Każdy jest dogadany z laborantem, który wie co i jak i jakie są oczekiwania osób oddających na stałe i w miarę regularnie prace. Wszystko robię na materiałach FUJI.
    Pokaż cennik i przygoń paru forumowiczów by wystawili referencje odnośnie jakości odbitek (chyba są tu na forum tak zwani zawodowcy? )... bo tak to wygląda jak reklama .

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Pokaż cennik i przygoń paru forumowiczów by wystawili referencje odnośnie jakości odbitek (chyba są tu na forum tak zwani zawodowcy? )... bo tak to wygląda jak reklama .
    A nie jest ? Sergiusz - masz profil(e) tego labu ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

E tam zaraz reklama. Ceny mam normalne czyli raczej zaporowe, profili nie ma ( ten typ tak ma) na odbiór zleceń czeka się kilka dni a i tak lepiej wcześniej zadzwonić i upewnić się czy już gotowe a przez ponad dwadzieścia parę lat działalności znalazło by się zapewne więcej niż paru niezadowolonych klientów. Do tego Forum jest raczej ogólnoświatowe a działalność laboratorium raczej lokalna a ja nie będę przyjmował zdjęć przez internet.
    Lepiej?:-D
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów