Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Sigma 70-200f2,8 +Canan 135f2 czy Canon 70-200 f2,8 LIS

Domyślnie Sigma 70-200f2,8 +Canan 135f2 czy Canon 70-200 f2,8 LIS

Witajcie ! Zamierzam do Canona 5D dokupić obiektyw długoogniskowy.Mam dylemat czy wybrać Sigme 70-200 f2,8 +obiektyw portretowy 135 f2 czy Canona 70-200 f2,8LIS.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Pierwszy zestaw daje ci wiecej mozliwosci gdyz wybierasz dobrego zooma z dobrym swiatlem i b. dobra stalke, ale 70-200 z IS-em jest praktyczniejszy.
    Wybor nalezy do ciebie :wink:

Domyślnie

zastanawiam się właśnie nad swerą praktyczności?Czy chodzenie z obiektywem który waży 1,5 kg jest praktyczne,i czy praktyczność tego obiektywu jest warta ceny dwóch dobrych obiektywów.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Nie dostaniesz tu na to odpowiedzi, gdyz o praktycznosci musisz zadecydowac sam. Ja wole aparat wiekszy i ciezszy (lepiej mi lezy i juz), ale wielu nie. To ty musisz zdecydowac o tym, co ci bardziej pasuje.
    135L to swietne szklo i jest lepsze od kazdego zooma ze stajni Canona, ale ja nie uzywam stalek - robie glownie zdjecia na koncertach w ciagu pierwszych 3-5 minut, dlatego stalka jest malo uzyteczna (nie ma czasu ani miejsca na zmiane). Poczytaj sobie na CB troszke o tych wszystkich szklach (sam czytalem) a napewno znajdziesz duzo ciekawych watkow.

ps
    ja po przeczytaniu mam 70-200 f2.8L - non IS (+ monopod) i jak na razie nie mam zamiaru zmieniac tego zestawu

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janfosz
    Czy chodzenie z obiektywem który waży 1,5 kg jest praktyczne,i czy praktyczność tego obiektywu jest warta ceny dwóch dobrych obiektywów.
    Odpowiedz na to pytanie moze byc tylko subiektywna.
    Jesli potrzebujesz jasnosci 2.8, stabilizacji, ultraszybkosci i niezawodnosci to tak - chodzenie z 1,5 kg szklem jest praktyczne.

Uprawnienia umieszczania postów