Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Lightroom 5 przeniesienie na inny komputer

Widok wątkowy

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Lightroom 5 przeniesienie na inny komputer

Cytat Zamieszczone przez zieli33 Zobacz posta
    Przenosiłem LR4 z Win 7 na LR6 na Win 10, więc się wypowiem.

1. Przeniosłaś już dysk z plikami RAW, ok.
    2. Presety i inne ustawienia programu znajdziesz w C:\Users\nazwa uzytkownika\AppData\Roaming\Adobe\Lightroom.
    Wystarczy skopiować ze starego komputera te foldery do nowego w to samo miejsce. Wybierz to co chcesz zachować. Foldery są jasno opisane.
    3. Katalogi Lightrooma, zawierające informacje o obróbce zdjęć to, pliki z rozszerzeniem "lrcat". Masz tam gdzie je zapisałaś. Kopiujesz na nowy komputer i w LR wybierasz File>Open Catalog.
    4. Jeżeli LR nie widzi folderów z plikami RAW, w module Library, klikasz prawym na folder i wybierasz coś w stylu "Locate missing folder"

Czy dobrze rozumiem, że negatywy to Twoje pliki RAW, CR2, DNG czyli to co już przeniosłaś z dyskiem?
    A ta druga część to co konkretnie? Jak to się w LR nazywa?
    3. Tzn. ? Nie rozumiem. Czy mówisz o starym komputerze?
    4. W nowym kompie lr nie miał żadnych folderów - jest czysty. Nie wiem czy to miało znaczenie, że dysk z rawami miał w nowym kompie inne nazwy. Zmieniłam na nazwy tak jak było w starym kompie. Z tym, że nie patrzyłam jeszcze co się dzieje w tym nowym lr. Na razie kopije, usuwam, kopiuje, usuwam... :-)

Słowo "negatywy" pojawia się przy eksporcie:
    -> export as catalog -> export negative files (jedna z opcji do wyboru).

Czy przenosiłeś wszystko ? Jeżeli tak to może łatwiej mi będzie zrobić to tak jak Ty zrobiłeś :-) Bo wgłębianie się w lr nie jest dla mnie proste. Już przy wyborze odpowiednich parametrów nowego komputera pod lightroom 5 było horrorem :-)

Może wstawię ponownie ten dysk z rawami do starego ?

Na pozostałe rzeczy odpowiem jak będę miała dostęp do kompa z lr :-)
    Ostatnio edytowane przez aleksandria ; 06-07-2016 o 15:42

Uprawnienia umieszczania postów