Cytat Zamieszczone przez PRZEMOLO79 Zobacz posta
Jak chcesz delikatnie podskoczyć weź 650d 700d 750d.....
Jak trochę bardziej 60d 70d 80d bądź 7d....
O pełnej klatce nie wspominam bo musisz wymienić całą szklarnię a tego nie chcesz robić z tego co czytałem :-) Sprzedaj 75-300 i 18-55 i kup jakąś stałkę 50 1,8 stm albo 85 f1,8 zyskasz na jakości zdjęć :-) A tak w ogóle to nie wiem po co Ci to rybie oko korzystasz tyle z tego? tak generalnie na dole to wziąłbym zamiast Samyanga Canona 10-18 STM (plastki fantastik) albo dużo lepszego C 10-22 f3,5-4,5 i masz krajobrazy załatwione i rodzinne imprezy w ciasnych pomieszczeniach za jednym zamachem bardzo wdzięczne szkło :-)
no myślałem właśnie o czymś bardziej typu 60D. ale jak juz napisałem wzorcując się na wcześniejszej wypowiedzi póki co 1100D mnie nie ogranicza ale dzięki za podpowiedź. o tych kitach tak właśnie myślałem żeby je pchnąć i kupić coś szerszego tylko czy ktoś w ogóle je kupi . a rybie oko to rybie oko i szerokie i fajne zdjęcia wychodzą może nie u mnie jeszcze ale powoli do przodu i będzie ok nie od razu kraków zbudowali.głowy jak alieny ? zapewniam, że ufoli nie mam w rodzinie po za tym wg mnie można uzyskać ciekawe krajobrazy oraz wyszczególnić ciekawe obiekty tym obiektywem. co do używania to używam często odkąd dostałem czyli od soboty . aaa no i pełna klatka nie wchodzi w grę.