Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: Następne body.

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Następne body.

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    małymi kroczkami do przodu
    ja myślałem o czymś trochę poważniejszym ale tak jak napisałeś wcześniej nie ogranicza mnie to co mam na razie więc odpuszczę trochę. ale korzystając z okazji nie pisząc nowego wątku możesz mi odpowiedzieć czy jak robię zdjęcia z lampą na puszcze zawsze muszę się trzymać ekspozycji na "0" ? i drugie jaką ty masz technike robienia zdjęć pod słońce?
    Ostatnio edytowane przez DuDi87 ; 05-07-2016 o 19:03
    Canon 1100D, Tamron SP 17-50MM F/2.8 VC, SAMYANG 8MM FISH-EYE CS II, CANON 75-300MM 1:4-5.6,CANON 18-55MM, YN 568EX II

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

jak sie czujesz bardziej pro to kup 1300d
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    jak sie czujesz bardziej pro to kup 1300d
    nie no póki co sprawa zamknięta z nową puszką.
    Canon 1100D, Tamron SP 17-50MM F/2.8 VC, SAMYANG 8MM FISH-EYE CS II, CANON 75-300MM 1:4-5.6,CANON 18-55MM, YN 568EX II

Bywalec Awatar PRZEMOLO79
    Miasto
    Stg

Jak chcesz delikatnie podskoczyć weź 650d 700d 750d.....
    Jak trochę bardziej 60d 70d 80d bądź 7d....
    O pełnej klatce nie wspominam bo musisz wymienić całą szklarnię a tego nie chcesz robić z tego co czytałem :-) Sprzedaj 75-300 i 18-55 i kup jakąś stałkę 50 1,8 stm albo 85 f1,8 zyskasz na jakości zdjęć :-) A tak w ogóle to nie wiem po co Ci to rybie oko korzystasz tyle z tego? tak generalnie na dole to wziąłbym zamiast Samyanga Canona 10-18 STM (plastki fantastik) albo dużo lepszego C 10-22 f3,5-4,5 i masz krajobrazy załatwione i rodzinne imprezy w ciasnych pomieszczeniach za jednym zamachem bardzo wdzięczne szkło :-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez PRZEMOLO79 Zobacz posta
    A tak w ogóle to nie wiem po co Ci to rybie oko korzystasz tyle z tego?
    Super porada. Słyszałem, że są tacy co umieją zrobić użytek z rybiego oka, ale jak widać są też tacy co nawet wyobraźnią go nie ogarniają.

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Super porada. Słyszałem, że są tacy co umieją zrobić użytek z rybiego oka, ale jak widać są też tacy co nawet wyobraźnią go nie ogarniają.
    lubię to :-)
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Bywalec Awatar PRZEMOLO79
    Miasto
    Stg

Z tego co kolega pisze co zamierza fotografować i fotografuje to rybie oko wydaje mi się zbędne chyba że lubi imprezy rodzinne z głowami jak alieny robić może ma wizję :-) Dla mnie obiektyw ma pracować a nie leżeć w torbie i być wyciągany raz ma jakiś czas dlatego sensownie zaproponowałem szeroki kąt.

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez PRZEMOLO79 Zobacz posta
    Jak chcesz delikatnie podskoczyć weź 650d 700d 750d.....
    Jak trochę bardziej 60d 70d 80d bądź 7d....
    O pełnej klatce nie wspominam bo musisz wymienić całą szklarnię a tego nie chcesz robić z tego co czytałem :-) Sprzedaj 75-300 i 18-55 i kup jakąś stałkę 50 1,8 stm albo 85 f1,8 zyskasz na jakości zdjęć :-) A tak w ogóle to nie wiem po co Ci to rybie oko korzystasz tyle z tego? tak generalnie na dole to wziąłbym zamiast Samyanga Canona 10-18 STM (plastki fantastik) albo dużo lepszego C 10-22 f3,5-4,5 i masz krajobrazy załatwione i rodzinne imprezy w ciasnych pomieszczeniach za jednym zamachem bardzo wdzięczne szkło :-)
    no myślałem właśnie o czymś bardziej typu 60D. ale jak juz napisałem wzorcując się na wcześniejszej wypowiedzi póki co 1100D mnie nie ogranicza ale dzięki za podpowiedź. o tych kitach tak właśnie myślałem żeby je pchnąć i kupić coś szerszego tylko czy ktoś w ogóle je kupi . a rybie oko to rybie oko i szerokie i fajne zdjęcia wychodzą może nie u mnie jeszcze ale powoli do przodu i będzie ok nie od razu kraków zbudowali.głowy jak alieny ? zapewniam, że ufoli nie mam w rodzinie po za tym wg mnie można uzyskać ciekawe krajobrazy oraz wyszczególnić ciekawe obiekty tym obiektywem. co do używania to używam często odkąd dostałem czyli od soboty . aaa no i pełna klatka nie wchodzi w grę.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez DuDi87 Zobacz posta
    no myślałem właśnie o czymś bardziej typu 60D. ale jak juz napisałem wzorcując się na wcześniejszej wypowiedzi póki co 1100D mnie nie ogranicza ale dzięki za podpowiedź. o tych kitach tak właśnie myślałem żeby je pchnąć i kupić coś szerszego tylko czy ktoś w ogóle je kupi . a rybie oko to rybie oko i szerokie i fajne zdjęcia wychodzą może nie u mnie jeszcze ale powoli do przodu i będzie ok nie od razu kraków zbudowali.głowy jak alieny ? zapewniam, że ufoli nie mam w rodzinie po za tym wg mnie można uzyskać ciekawe krajobrazy oraz wyszczególnić ciekawe obiekty tym obiektywem. co do używania to używam często odkąd dostałem czyli od soboty . aaa no i pełna klatka nie wchodzi w grę.
    Czy ty w ogóle robisz zdjęcia czy tylko zastanawiasz się nad zmianami sprzętu ?

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Czy ty w ogóle robisz zdjęcia czy tylko zastanawiasz się nad zmianami sprzętu ?
    nie robię... kolekcjonuję sprzęt w plecaku... co za debilne pytania tu mają "niektórzy" to szał normalnie... najlepiej to siedzieć cicho i w ogóle nic nie pisać..
    Ostatnio edytowane przez DuDi87 ; 08-07-2016 o 21:47

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów