Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: Następne body.

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Następne body.

Witam. Korzystam teraz z C1100D zrobione już nim kilka tysięcy fotek i przymierzam się może nie już teraz ale w najbliższym czasie do wymiany body (chyba już ten czas na coś lepszego ). co byście mi drodzy forumowicze polecali ? zdjęcia głównie krajobrazy, imprezy, codzienne focenie, raczej rzadko portrety. szkła i lampa takie jak w stopce.nie mam żadnego konkretnego modelu upatrzonego.
    Canon 1100D, Tamron SP 17-50MM F/2.8 VC, SAMYANG 8MM FISH-EYE CS II, CANON 75-300MM 1:4-5.6,CANON 18-55MM, YN 568EX II

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Odp: Następne body.

Cytat Zamieszczone przez DuDi87 Zobacz posta
    Witam. Korzystam teraz z C1100D zrobione już nim kilka tysięcy fotek i przymierzam się może nie już teraz ale w najbliższym czasie do wymiany body (chyba już ten czas na coś lepszego ). co byście mi drodzy forumowicze polecali ? zdjęcia głównie krajobrazy, imprezy, codzienne focenie, raczej rzadko portrety. szkła i lampa takie jak w stopce.nie mam żadnego konkretnego modelu upatrzonego.
    W jaki sposób ogranicza cie 1100D ?

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    W jaki sposób ogranicza cie 1100D ?
    no i tą odpowiedzią chyba rozwaliłeś system. w sensie takim, że nie ogranicza mnie w niczym tylko myślałem o czymś "lepszym" z lepszą matrycą, lepszym AF oczywiście nie chodziło mi o pełna klatkę również. ale twoja odpowiedź daje dużo do myślenia.
    Canon 1100D, Tamron SP 17-50MM F/2.8 VC, SAMYANG 8MM FISH-EYE CS II, CANON 75-300MM 1:4-5.6,CANON 18-55MM, YN 568EX II

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

no i tą odpowiedzią chyba rozwaliłeś system. w sensie takim, że nie ogranicza mnie w niczym tylko myślałem o czymś "lepszym" z lepszą matrycą, lepszym AF oczywiście nie chodziło mi o pełna klatkę również. ale twoja odpowiedź daje dużo do myślenia.
    Czyli masz kasę do wydania i szukasz pomysłu

Dopiero zaczyna

Czyli masz kasę do wydania i szukasz pomysłu
    no w sumie to nie za bardzo mam nie dawno kupiłem rybie oko :] ale dobra po twojej odpowiedzi chyba usiądę na tyłku i nie będę kombinował z wymianą puszkiale zapytam przy okazji czy jest sens stosowania filtra UV firmy no name przy moim tamronie ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

czy jest sens stosowania filtra UV firmy no name przy moim tamronie ?
    Tak. Nie. Zależy
    Tak: jeśli robisz w warunkach, w których musisz się liczyć z ryzykiem mechanicznego uszkodzenia soczewki, nie mówię tylko o wyścigach na żużlu z bliska, ale choćby plaża i powiewy wiatru mogą pozostawić "niespodzianki" ma szkle.
    Nie: kupiłeś dobry obiektyw, i chcesz pogarszać obraz najtańszym możliwym szkiełkiem?
    Zależy - patrz wyżej.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

następne jest 1200d
    kliknij pomógł
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    następne jest 1200d
    kliknij pomógł
    z 1100D mam się przesiąść na 1200 D ? chyba trochę tak nie bardzo

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

z 1100D mam się przesiąść na 1200 D ? chyba trochę tak nie bardzo
    małymi kroczkami do przodu

Dopiero zaczyna

małymi kroczkami do przodu
    ja myślałem o czymś trochę poważniejszym ale tak jak napisałeś wcześniej nie ogranicza mnie to co mam na razie więc odpuszczę trochę. ale korzystając z okazji nie pisząc nowego wątku możesz mi odpowiedzieć czy jak robię zdjęcia z lampą na puszcze zawsze muszę się trzymać ekspozycji na "0" ? i drugie jaką ty masz technike robienia zdjęć pod słońce?
    Ostatnio edytowane przez DuDi87 ; 05-07-2016 o 19:03

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów