Witam

Ostatnio w zwiazku z duza iloscia pozytywnych opinii na forum wzialem sie za wywolywanie raw w RSP 2006. Wszystko byloby super gdyby nie paskudne artefakty na kazdym zdjeciu ktorych w ACR nigdy nie widzialem. Wyglada to mniej wiecej tak (iso 100, f10)

Ten wycinek to 300% oryginalnego cropa. Wiem ze to mocna przesada jesli chodzi o powiekszanie ale chodzilo mi o maksymalne pokazanie efektu ktory wyraznie widoczny jest tez na 100%.

Jeszcze o ile na zdjeciach dla siebie jestem w stanie to przebolec bo i tak nie ogladam ich na 100% powiekszeniu (max 1600x1200) o tyle zdjecia do dokumentacji bardzo czesto oglada sie w 100%.
Takie paprochy powoduja zmniejszenie czytelnosci zdjec pod katem stratygrafii co stanowi pewien problem. Mozna oczywiscie je wywalic opcjami do usuwania szumu ale wyraznie spada wtedy ilosc szczegolow.

Moze udalo sie Wam rozwiazac ten problem i zechcielibyscie sie podzielic swoimi spostrzezeniami. Bylbym bardzo wdzieczny gdyz na tym RSE pracuje mi sie duzo szybciej i wygodniej niz na ACR.

Pozdrawiam