Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: Godny zastępca dla 5D Mark II?

Bywalec Awatar PRZEMOLO79
    Miasto
    Stg

Domyślnie Odp: Godny zastępca dla 5D Mark II?

Nowości w stylu 6d mk2 czy 5d mkIV które tu proponujecie będą miały chore ceny na początku. Dla koleżanki idealny będzie 6d + do tego lepsze szkła z kasy która zostanie :-) na początek oczywiście może być c 50 f1,8 stm. Potem zacne c 85 f1,8 USM (za 1000 zł w ideał dostaniesz) możesz próbować z sigmą 50,85 f1,4 da jeszcze mniejszą głębię i będzie bardziej używalna na niskich przysłonach :-) Ale FF daje taką głębię że od f1,8 w zupełności starczy. Ja osobiście mam i używam do portretu c35 f2,0 is c50 f1,4 c85 f1,8 c135 f2,0 w studio też często 24-105 f4,0 L :-)

Bywalec
    Miasto
    Bielsko-Biała

Z pewnością nowe puchy będą droższe przy premierze, niemniej jednak ciągle w widełkach cenowych swoich starszych wersji w danym segmencie. Nigdy nie można być pewnym jak to ostatecznie będzie, lecz wg. nieoficjalnych pogłosek cena początkowa 6dmk2 po premierze może sięgać ok 1500-1600$, obecna cena 6d mk1 to ok 1400$. Różnice nie powinny być ogromnie duże. Zobaczymy jak wyjdą Oby bubli nie było

Bywalec
    Miasto
    Bielsko-Biała

W innych źródłach jakie znalazłem, mówi się o cenię ok. 2100$. Czyli podobnie jak 6d mk1 przy premierze.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Absolutnie nie ma sensu obecnie kupować żadnego FF od Canona. Najlepiej czekać na 3D, które Canon trzyma w sejfie a pewien kolega z CB podobno widział już je jakieś 10 lat temu

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Absolutnie nie ma sensu obecnie kupować żadnego FF od Canona. Najlepiej czekać na 3D, które Canon trzyma w sejfie a pewien kolega z CB podobno widział już je jakieś 10 lat temu
    Nie trzeba czekac, 3'ki sa na ebayu w dobrej cenie.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Nie trzeba czekac, 3'ki sa na ebayu w dobrej cenie.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...1bf8c1a827.jpg
    No i tak podobnie zapewne wygląda 3D z sejfu Canona. Znaczy się coś tan na bank okroili aby nie było lekko

Moja sytuacja wygląda tak, że jedyna lustrzanka jaką dane jest mi robić zdjęcia to pożyczana na parę godzin w ciągu dnia Canon 100D. Uwierzcie, praca w ten sposób nie należy do przyjemnych,stąd szukam aparatu dla siebie najlepiej do końca tego roku, bo zależy mi żeby jak najszybciej zacząć się rozwijać bez obecnych ograniczeń, a zawsze będą wychodziły nowe, lepsze puszki i starsze zaś adekwatnie spadać z ceny - mogłabym tak czekać w nieskończoność.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Cytat Zamieszczone przez Eternitty Zobacz posta
    proszę tutejszych niezawodnych użytkowników o pomoc w wybraniu nowszego aparatu robiącego równie dobre fotografie w cenie 5000-6000zł.
    (...) interesuję się głównie portretem.
    Przewrotnie: poszukaj czegoś starszego, tzn. 5d ("classic", "mark I"). Za ok. 2000 znajdziesz z minimalnym, potwierdzonym w serwisie przebiegiem.
    Do niego dokup Canon EF 100/2 albo Canon EF 85/1.8 (nowego) i może Canon EF 50/1.8 STM (też nowy, albo używany Canon EF 35/2).
    Wiele osób mówi, że obrazek z "mark I" jest ładniejszy niż z "mark II".
    Zmieścisz się w budżecie z całym zestawem świetnie nadającym się do portretów. Jak budżet znowu się zwiększy, zmienisz "classica" na coś nowszego, a obiektywy nadal będą dobre.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Eternitty Zobacz posta
    Moja sytuacja wygląda tak, że jedyna lustrzanka jaką dane jest mi robić zdjęcia to pożyczana na parę godzin w ciągu dnia Canon 100D. Uwierzcie, praca w ten sposób nie należy do przyjemnych,stąd szukam aparatu dla siebie najlepiej do końca tego roku, bo zależy mi żeby jak najszybciej zacząć się rozwijać bez obecnych ograniczeń, a zawsze będą wychodziły nowe, lepsze puszki i starsze zaś adekwatnie spadać z ceny - mogłabym tak czekać w nieskończoność.
    Poczekaj na 9D. Aparatem sprzed 15 lat dalej można wykrzesać genialne zdjęcia. 5D jest świetnym przykładem tego że po 10 latach od premiery jest lepsza propozycją niż większość aparatów z obecnej oferty media markt.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów