Ale instrukcje chyba mogl przeczytac.
Jego post to cos al'a: "wcinam mete z omka ale nie rosne. Chodze na silownie i robie martwy ciag - co jest nie tak z koksem?".
zdebil - twoje wypowiedzi niestety potwierdzają to co napisałem wcześniej , czy ty sadzisz ze każdy posiadacz pełnej klatki potrafi ja wykorzystać w 100% , każdy się uczy ty pewnie tez się kiedyś uczyłeś ale już zapomniałeś bo meta ci mózg wypaliła .
Instrukcje czytam jak rowniez kupiłem sporo książek jak to mówią na naukę nigdy nie jest za późno , wiec kolego zDEBIL tez polecam lekcje ale w tym wypadku kultury.
Jak dojde moze kiedys do poziomu Akustyka to tez bede uzywal M. Kiedys....
Do kolegi Jaceks - generalnie sprawa wyglada nastepujaco - nie zlosc sie na kasliwe uwagi. Jestem na tym forum jakis czas i jeszcze nie zadalem ani jednego pytania. Tu sa juz odpowiedzi na prawie wszystkie pytaniaA jesli ich nie ma to mozna bardzo latwo samemu wyszukac w necie lub nawet wspomnianej instrukcji. Generalnie zadawanie pytan nie jest zle ale rzuc okiem do dzialu obiektywy - przez ostatni rok powstalo chyba z 5 tematow o budzetowym uniwersalnym tele, 5 o budzetowym szerokim kacie i 5 o budzetowym uniwresalnym obiektywie na cropa i 3 (mniej - bo i mniej ma ma FF) o budzetowym uniwersalnym/pierwszym obiektywie. I co maja robic ci, ktorzy sie znaja - pisac ciagle to samo czy kopiuj/wklej linki do poprzednich tematow? W koncu przychodzi zlosc i smiech. Kazdy chce wiedziec ale nie kazdy chce nawet otworzyc instrukcje aparatu. Powiedz uczciwie (ja sie smiac nie bede) gdzie szukales info o trybie M zanim tu zadales pytanie?
Uprzedzajac Twoje byc moze kolejne pytania - poczytaj o: espozycji (podstawy, tryby pomiaru, zamrazanie, korekcja), glebi ostrosci, ogniskowej/perspektywie, balansie bieli, autofocusie (zasada dzialania, tryby...), matrycy-czulosc-szumy. Po tym kompendium bedziesz juz mial jakies podstawy techniczne. Potem czytaj daje - od strony graficznej... Kompozycja i temu podobne... O. Jak juz opanujesz to (materialow sa TONY w sieci) to dopiero zobaczysz ile pytan bedziesz mial! Ale z tych pytan juz nikt smiac sie nie bedzie. Nie zlosc sie tylko ucz sie sam i rob zdjecia
![]()
Ostatnio edytowane przez AndrzejXM ; 04-07-2016 o 12:44
Mały, prosty, fajny 100D. https://www.flickr.com/photos/andrzejxm/
najgorsze w tym wszystkim ze zostal tylko foch i 0 wyciagnietych wnioskow...
warto czasem poczytac , wnioski zostaly wyciagniete
,,Instrukcje czytam jak rowniez kupiłem sporo książek jak to mówią na naukę nigdy nie jest za późno,,
a co do ,,focha,, to nie wiem o czym piszesz.
--- Kolejny post ---
http://www.canon-board.info/galerie-...iekuje-100762/
kilka moich fotek , chyba jednak jest troche wiedzy???
odnośnie kultury to delikatnie sie wqurvilem ....sorrrry zdebik.
Ostatnio edytowane przez jaceks ; 06-07-2016 o 00:20