Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 70

Wątek: Czy korporacja Sony przetrwa do 2007?

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder
    Tu nie chodzi o byle "jeden produkt". Tu chodzi o produkt kluczowy
    dla Sony. Ostatnio akcje Sony spadly bo ML bodajze oglosil, ze koszt
    wyprodukowania jednej konsoli aktualnie to $900.
    Pamietajmy, ze Sony nie moze jej sprzedac za wiecej niz $500.
    Oba poprzednie modele PS1 i PS2 sprzedaly sie po 100 milionow sztuk
    kazda (!). Przy takim ukladzie - mowimy o sytuacji na dzisiaj -
    chodzi tu o 40 miliardow dolarow strat! Oczywiscie to skrot myslowy,
    ale niesety (dla Sony) nie odbiega on daleko od rzeczywistosci.
    Po pierwsze procesor. Po drugie Blu Ray - technologia, o ktorej
    wcale nie wiadomo, ze sie przyjmie. Za to jest dzisiaj jeszcze bardzo
    kosztowna. Musicie zdac sobie sprawe o skali przedsiewziecia,
    nawet dla Sony. Zagrozone tu jest kilkadziesiat miliardow dolarow zysku,
    na ktore firma liczy/la.
    W życiu nie uwierzę że sony do każdej konsoli dopłaci 400$ - to na 100% jest plotka.

400$ zarobić na licencjach od gier na szt. konsoli….. właściwie to jest 10$ od gry, przez 2-3 lata każdy sobie kupi te 40 gier. Więc wyjdą na zero, nic nie stracą a mogą pogonić xbox jak rzeczywiście będzie tak rewelacyjna. Kolejna rzecz że dzięki temu może technologia Blu Ray stanie się jednym standardem i dodatkowo na tym będą zarabiać na licencjach.

Opóźnienie może jest spowodowany wiec tym że pracują jak tu coś wywalić z niej albo jak obniżyć koszty produkcji. Nowa technologia produkcji procesorów czy cokolwiek.

I tak można jeszcze wymyślać dziesiątki spekulacji

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Mysle, ze bardzo mozliwe, ze na poczatku beda doplacac duzo, ale z czasem koszty produkcji beda malec. Wedlug mnie realna suma to ok 150$ - 250$ do kazdej konsoli przez pierwsze pol roku do roku. Jezeli to co czytalem to prawda, ze dalej nie wypuscili dev kitow do ludzi to przez pierwsze pol roku do roku nie bedzie zadnej sensownej gry, czyli pierwszy rok to same straty.

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Is The Playstation 3 Dead In The Water?

Fakty sa takie: X360 ma 3mln uzytkownikow, PS3 maja inzynierowie. Cena PS3 = X360 + kilka gier. Na X'a podobno duzo latwiej pisze sie gry i pewnie programisci predzej wycisna z tej konsoli max mozliwosci niz z produktu Sony. Brak wibry w konsoli Sony to jakies nieporozumienie. Nalezy tez wspomniec o tym, ze nowa konsola nie jest wolna od bledow technologicznych, X360 jest juz ponad pol roku na rynku i czesc problemow zostala wyeliminowana. W dniu premiery PS3, Sony bedzie sie pewnie borykac z jakimis niedociagnieciami swojego produktu, a M$ bedzie mial juz je za soba.

Początki nałogu Awatar AGO
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

Problem w zalozeniu, ze sony padnie polega na tym, ze ta korporacje stac na bledy! Jednak nalezy zadac sobie pytanie czy to blad (mam na mysli opoznienie wydania konsoli) ? Jeszcze nie wyszla, a wszyscy juz sie rozpisuja na ten temat robiac .... potezne REKLAME. Mowiac szczerze dzieki niedowiarkom dowiedzialem sie p PS3 wiec to podejscie DZIALA.

Sony moze nie zarobi kroci na dSLR w pierwszych latach, ale z pewnoscia ten projekt jest zalozony na kilka lat podczas ktorych ludzie oswoja sie z sonym w tej dziedzinie, a cena i marketing tez odegraja nie mala role.

czeczot: niezrozumielismy sie ... sorry
    Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di
    Fotografie: obiektywni.pl gorski.cba.pl

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AGO
    Ale sobie 'przedluzyles' wlasnie - gratuluje posiadaczu w pelni profesjonalnego, najlepszego na rynku aparatu ... 20D
    Pewnie musisz miec kompleksy jak koledzy z 30D a nie powiem o 5D i lepszych pojawiaja sie w okolicy -> Pytanie: uciekasz wtedy do domu czy zakrywasz puszke ?
    Nie za bardzo kumam do czego pijesz? Przeczytałeś mój tekst ze zrozumieniem i zauważyłeś uśmieszek na końcu czy nastąpiła jakiś problem z odbiorem?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Od czasu tej dyskusji pare rzeczy sie wydarzylo.
    Po pierwsze Sony oglosilo cene - $500 i $600.
    Jak widac wysoka. Potwierdza wysoki koszt i straty,
    przynajmniej na poczatku beda wysokie (mimo tej ceny).
    Ale cena moze okazac sie zaporowa dla gowniarzy.
    Po drugie pokazywane sa dwa dema, niezle.
    Po trzecie na E3 nie ma zadnego zainteresowania.
    Show skradlo Nintendo o wdziecznej nazwie Wii -
    kilka godzin stania w kolejce, by dotknac.
    Na stoisku Sony - pustki...
    Poza tym Sony w zasadzie potwierdzilo, ze z PS3 na szali lezy
    przyszlosc firmy...

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Ja ogladajac pokaz Sony z E3 mialem wrazenie, ze oni na sile w ostatniej chwili wsadzili ten patent z jak to okreslili stopniami swobody ...
    Kolejny raz mam wrazenie, ze powtarza sie historia, kiedys Sony bylo innowacyjne i jako pierwsi wsadzili uklad 3D do konsoli, Sega spanikowala i na szybkiego dodala taki sam ukladzik, niestety co nagle to po diable ...
    Wychodzi na to, ze historia zatoczy kolo, tym razem to jednak Nintendo ubieglo wszystkich i wsadzili kapitalny patent do Wii, ja w zasadzie nie gram od dluzszego czasu juz, bo nie mam czasu, ale po obejrzeniu Metroid Prime Corruption w akcji chyba sobie kupie Wii, no i ta cena 250$
    W sumie z tych next genow to bym chcial miec Wii oraz Xboxa360, az sam sie dziwie jako byly posiadacz szaraka - PSX'a.

Miasto
    Berlin

Domyślnie

http://www.sony.net/Products/dslr/ ... calkiem mily flash, kilka sloganow i cale 'g' - zadnych szczegolow, parametrow ale juz wiadomo ze zrewolonicjonizuje swiat
    Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Ciekawy artykul -> Sony's Huge PlayStation 3 Bet

W skrocie:
    "Over the past four years, the conglomerate's revenues have remained essentially flat, while operating profits have increased by only 3 percent. Though the total amount of money (revenue) that flowed into Sony last year was an impressive $67.94 billion dollars, their profit margins were a slim 1.65%, figures that reveal a giant corporation barely squeezing profits out of its many disparate holdings in consumer electronics, movies, music, and videogames."
    ...
    "The coming year will be critical for Sony. The PlayStation 3 will be facing the heaviest challenge yet for dominance of the $25 billion videogame industry from Microsoft's Xbox 360 and Nintendo's Wii."
    ...
    "PS3 failure will be disaster, and even success could be squandered if Sony can't positively leverage such an outcome in many other markets."

Ja sie z tym w pelni zgadzam, i dalej twierdze, ze zadna firma w obecnych czasach nie moze sobie pozwolic na porazke flagowego produktu. A bledy w przypadku PS3 az kluja w oczy, po E3 widac to jeszcze bardziej - te ich panicznie i w ostatniej chwili dodane ficzery

PS. No i 600$ za PS3, ktore tak naprawde nic nie wnosi, oprocz poprawionej grafiki, w porownaniu do 200$ za Wii, ktore daje nowa jakosc grania ...
    PS2. A jeszcze ostatnio pojawily sie pogloski, ze na E3 Nintendo pokazywalo gry odpalane z GameCuba, wiec gry na Wii beda jeszcze lepsze

PS3. "Spokój z jakim oficjele Sony patrzą na przyszłość swojej firmy jest wprost niewiarygodny. I tak, kiedy dyrektor generalny Sony Computer Entertainment Europe, David Reeves, w wywiadzie dla Computer and Video Games przyznał, że niektóre tytuły startowe, takie jak Heavenly Sword, Motorstorm czy Formula One pojawią się dopiero na początku roku 2007 (mimo wszystko mieszcząc się w marginesach okresu startu systemu), oczekiwać można było jakichś słów przeprosin, może wyjaśnienia. A jednak...

Jednak to co padło z ust pana Reevesa później w tym samym wywiadzie, wyraża pozbawioną najmniejszego cienia wątpliwości wiarę w klienta: "Stworzyliśmy tak pewną markę, od czasów wypuszczenia na rynek PlayStation w roku 1995, później PlayStation 2 w 2000, że i tak pierwsze pięć milionów konsol zostanie sprzedanych, czymkolwiek nowy system by nie był - nawet gdyby nie miał gier".

Cóż, nawet jeśli nie wierzycie w sukces Sony, Sony wierzy w Was."

brawa dla Sony
    Ostatnio edytowane przez yasin ; 24-05-2006 o 13:59

Miasto
    Berlin

Domyślnie

ja tylko dodam, ze ktos tu marudzil jakoby SONY tylko w PS widzilo przyszlosc ... otoz nie! prosze spojrzec na rynek telefonow komorkowych - nie wiem jak w PL ale w DE skutecznie wypieraja sony bo kazdy ma:
    - bluetooth, IrDA, USB
    - MP3 player (nie takie zdechle jak w 6310i ... jakosc muzyki o niebo lepsza)
    - radio (z RDS, jak dla mnie kosa)
    - duuuzo pamieci
    - i 100 tysiecy innych funkcji

jak ktos ma ochote to polecam zobaczyc zalety takiego w810i http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?...=pp1&pid=10376 ... jak dla mnie to motorola (o boze nidy wiecej) i nokia (tu mam sentyment) odpadaja powoli

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów