To ja tez sie przylacze do dyskusji. IMHO kluczowe sa tu 2 slowa: Carl Zeiss.
Jesli zrobia przyzwoitego dslr'a z optyka zeiss'a to canon bedzie mogl tylko gonic taki produkt. Jesli chodzi o optyke to od ok 1930r nikt jeszcze zeissa nie dogonil.
To ja tez sie przylacze do dyskusji. IMHO kluczowe sa tu 2 slowa: Carl Zeiss.
Jesli zrobia przyzwoitego dslr'a z optyka zeiss'a to canon bedzie mogl tylko gonic taki produkt. Jesli chodzi o optyke to od ok 1930r nikt jeszcze zeissa nie dogonil.
Canon 5DII, 1.8/50, 2/100, 24-70, 70-200
inne sprzety
Niby tak ale tez Zeiss nigdy raczej nie robil takich wynalazkow jak 16-35mm albo 100-400 IS. Zeiss i Leica sa mocne w typowych stalkach i do tego manualnych. Zadnych tam AF i elektroniki.Zamieszczone przez Canonek
A konsumeci Sony beda raczej chcieli czegos takiego jak ma Canon czy Nikon. I tu Zeiss pewnie tak wiele nie pomoze.
Czy Sony padnie? Mam nadzieje ze nie. Zabraknie konkurencji dla Microsoftu (Xbox), Canona i Panasonica (kamery video), producentow cyfrowych malpek, itd. Za duza firma chyba ze padla ot tak.
Uwielbiam wróżbitów, którzy przewidują klapę produktu, jeszcze zanim pojawi się jego specyfikacja. Wyjdzie pucha zobaczymy, niestety doczekaliśmy takich czasów, że lustrzanki cyfrowe pojawiają się częściej niż Gazeta Wyborcza, kiedyś puszki produkowało się po kilkanaście lat i było dobrze. Powszechność i niska cena elektroniki, oraz pęd technologiczny powoduje, że zalewani jesteśmy coraz większą ilością coraz gorzej dopracowanych produktów. Liczy się jedynie marketing i zwiększanie sprzedaży. Wię za jakieś 2 lata okaże się, że takie 20D czy 30D wogóle zdjęć nie robi, i nadaje się co najwyżej jako zaślepka na obiektyw. Sony ma doskonały marketing i tylko czekać jak niektórzy z forum za parę miesięcy będą sie zastanawiali nad zmianą systemu na SONY.
Szkla do alfy ma robic Carl Zeiss...
Ja nie tylko przewiduje klape "tego" produktu, ja przewiduje
ogromna klape firmy.
Chcesz sie zalozyc?
Chetnie. Tylko musisz podac jakis maksymalny termin tego upadku, zebym mial mozliwosc wygrania.Zamieszczone przez snowboarder
OK, dzis cena akcji Sony w NY tp $52.Zamieszczone przez xfoto
Czy jesli akcje spadna do powiedzmy $30 do konca 2006, mozemy
sie umowic, ze bedzie to wystarczajacy znak?
Zaraz, zaraz, widze, ze sie wycofujesz z upadku i znakow szukasz, korzystnie dla siebie ustawionych. 30-kilka dolcow Sony mialo trzy miesiace temu, w polowie grudnia 2005, i nie tylko nie upada, ale kurs akcji poszedl w gore.Zamieszczone przez snowboarder
Do czego zmierzam -> to nie jest dobre kryterium upadku, te Twoje $30.
Sony do swoich PS3 planuje także produkować ekrany - a to jest rynek potężny. W mariażu z Samsungiem - raczej nie padną...Zamieszczone przez snowboarder
http://www.nowetrendy.pl/index.php/news/id/1247
Nieważne, jaki sprzęt posiadasz. Ważne, jak go potrafisz wykorzystać.