Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Kto wie. Na poczatku ofiara bedzie Ken Kutaragi, a on jest dosc
nie-japonski...
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Kto wie. Na poczatku ofiara bedzie Ken Kutaragi, a on jest dosc
nie-japonski...
Łącznie z pracownikami :-). To u nas jednak lepiej.Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
sranie w banie
kojarzycie sony-bony ???
http://video.google.com/videoplay?do...814467&pl=true
sony da rade![]()
![]()
...
OK, dzis cena akcji Sony w NY tp $52.Zamieszczone przez xfoto
Czy jesli akcje spadna do powiedzmy $30 do konca 2006, mozemy
sie umowic, ze bedzie to wystarczajacy znak?
Zaraz, zaraz, widze, ze sie wycofujesz z upadku i znakow szukasz, korzystnie dla siebie ustawionych. 30-kilka dolcow Sony mialo trzy miesiace temu, w polowie grudnia 2005, i nie tylko nie upada, ale kurs akcji poszedl w gore.Zamieszczone przez snowboarder
Do czego zmierzam -> to nie jest dobre kryterium upadku, te Twoje $30.
Sony do swoich PS3 planuje także produkować ekrany - a to jest rynek potężny. W mariażu z Samsungiem - raczej nie padną...Zamieszczone przez snowboarder
http://www.nowetrendy.pl/index.php/news/id/1247
Nieważne, jaki sprzęt posiadasz. Ważne, jak go potrafisz wykorzystać.
Mnie się wydaje że taka firma jak Sony, przy ich zasobach i budżecie podejmuje decyzje strategiczne z kilkuletnim wyprzedzeniem i na podstawie badań marketingowych. Oni doskonale wiedzą jakie produkty w jakim terminie wprowadzą na rynek, a jakie z niego wycofają. Wycenione jest także ryzyko porażki (np. PS3) i firma się o to nie przewróci.
Jeżeli chodzi o to co nas najbardziej interesuje czyli dslr-y, to ważne jest jaki cel sobie soniarze postawili, czy chcą być kolejnym ważnym graczem (obok C i N), czy traktują to jako zwykłe uzupełnienie portfela produktów.
Z obserwacji rynku elektronicznego można wywnioskować że prawdziwe kokosy robi się na posiadanych patentach, pokazuje to np. walka o nowe formaty telewizji, dvd, niebieskie lasery itp.. Wypromowane na własnych patentach standardy stanowią chyba ich podstawowe źródła dochodów.
Akurat dzisiaj kolega przyniósł do pracy R1-kę, pobawiłem się pół dnia i odniosłem bardzo pozytywne wrażenie. Może nieco pod tym wrażeniem, ale myślę, że Sony wcale nie jest skazane na porażkę.
Pozdrawiam
PrzemoC
Co do kompaktów to masz rację. Co do DSLR , odkużaczy i lodówek to bę dzie porażkaZamieszczone przez Przemoc
![]()
Wini
Ja dodam ze swojej strony obserwację, która juz nasuwa mi się od pewnego czasu - ludzie generalnie nie przywiązują się do marek. Myślę o zwykłych zjadaczach chleba a nie pasjonatach. Jescze kilka lat temu człowiek wydający na telewizor np 3 pensje na 99% kupiłby sony, panasonica, może philipsa. Dziś nikt nie wacha się wydać harmoni pieniędzy na lg, funai, samsunga... Ostatnio udzielałem kilku osobom rad związanych z zakupem małych cyfrówek - nikt mnie nie posłuchał - kupili co było w media markcie akurat w promocji. Jakieś smieszne samsungi, stare modele olimpusa itd.
Podobnie jest z rynkiem aut. Moi jeżdzący do niedawna niemieckimi wózkami koledzy bez stresu kupują np hyundaya czy Kię.. A ten rynek jest przecież bardzo zależny od wizerunku marki.
Zmierzam do tego, że zgadzam się ze snowborderem, że sony będzie słabnąć. A w dslr - moim zdaniem - nie poszaleją. Ten tort jest jednak już podzielony i zgadzam się, że sony postawiło na schodzącego z rynku gracza..... A canon i nikon - trzymają się mocno.
Tu nasuwa się znowu pytanie - co z przyszłością apsc? Może to będzie standard? A FF zostanie pozycjonowane tylko dla wąskich zastosowań i będzie drogie? Tą drogą zdaje się posuwać nikon a to musi mieć wpływ na plany canona...
Pozdrawiam
artur
To ja tez sie przylacze do dyskusji. IMHO kluczowe sa tu 2 slowa: Carl Zeiss.
Jesli zrobia przyzwoitego dslr'a z optyka zeiss'a to canon bedzie mogl tylko gonic taki produkt. Jesli chodzi o optyke to od ok 1930r nikt jeszcze zeissa nie dogonil.
Canon 5DII, 1.8/50, 2/100, 24-70, 70-200
inne sprzety