Kup sobie canona g7x i problem z glowy.
tapnięte z tela
Kup sobie canona g7x i problem z glowy.
tapnięte z tela
SONY
Kupujac swoj pierwszy aparat (60D) nawet nie myslalem o tym, zeby dokupic nawet jeden obiektyw. Dzis moj plecak wazy swoje a w planach, kolejne zakupy.
Jedna rada, jesli myslisz powaznie i chcesz sie rozwijac, zawsze staraj sie kupowac najlepszy sprzet na ktory Cie stac (wczesniej czy pozniej wyladujesz na fufu i elkach). Jesli nie, kup co Ci lezy i sie baw.
Ostatnio edytowane przez zdebik ; 21-06-2016 o 12:21
Dobra decyzja podjęta zamawiam 100D (cashback dodatkowo kusi). I tak jeszcze trzeba będzie dokupić podstawowe akcesoria jak torba, karta pamięci itp. Myślę też nad dodatkową baterią, bo zazwyczaj jak gdzieś ruszam z aparatem to na cały dzień z dala od prądu, a z racji rozmiarów 100D, bateria też jest mniejsza.
do 100d bateria newella.
karta pamięci imo 2x8gb sandisk ultra class 10 (tanio i dobrze) ewentualnie 2x16gb jak masz zamiar coś filmować.
torby do tego maleństwa nawet nie kupowałem, zazwyczaj wisi na reporter strapie na boku i tyle![]()
SONY
Myślę, że capnę 2x16 gb. W video nigdy się nie bawiłem, ale po zakupie zamierzam spróbować, więc jak mi się spodoba, to lepiej mieć stosowny zapas pamięci.
Bateria będzie miała podobną wydajność do oryginalnej? Bo cena wydaje mi się dość niska![]()
Osobiście polecam zamienniki akumulatorków firmy Hama. Do wszystkich swoich 3 Canonów używam właśnie ich. Są droższe niż chinczyki ale trzymają praktycznie tyle ile oryginał i nie psują się po kilkunastu ładowaniach.
G12, G3X, 80D, Samyang 8 Fisheye, 10-18STM, 15-85USM, 55-250STM, 50/1.8STM, 100/2.8L macro, SMC Takumar 135/2.5, Sigma 150-600C
Flickr: https://www.flickr.com/photos/125851272@N07
Przez jakies 2lata przy normalnym uzytkowaniu powinna trzymac podobnie do oryginalu
tapnięte z tela
SONY
Myślę, że chyba wszystkiego się dowiedziałemdziękuję serdecznie za pomoc!
Pozwólcie, że jeszcze zapytamczy opłaca się dopłacać do 700d? Znalazłem zestaw za 2399 z18-55 stm 8gb sdhc, 8gb flash air oraz torbą. Z tego co czytałem to 700d ma troche lepszy af. Gibany ekran nie jest dla mnie istotny. Czy faktyczne af daje dużą różnicę, którą wychwycę jako początkujący?
wątpię abyś zobaczył różnicę w działaniu AF między tymi dwoma aparatami.
X-T2...|