Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Factory Menu

Domyślnie Factory Menu

Witajcie,
    Nietypowa akcja. Kupiłem 6D od znajomej. Aparat w dobrym stanie, sprawdzony przebieg, pierwszy właściciel. Okazuje się że aparat ma wgrany do systemu całkowicie inny firmware niż powinien. Dodatkowo jest wyposażony w Factory Menu które po wciśnięciu rozwija się dodatkowe opcje których szczerze mówiąc boje się wciskać. Dodam że aparat w jej rękach nigdy nie był w serwisie. Dziewczyna jak to dziewczyna nawet nie zwróciła uwagi że taka opcja w jej aparacie w ogóle jest. Ja chciał bym się dowiedzieć jakim cudem coś takiego jest dostępne dla zwykłego śmiertelnika? Może da się coś tym ogarnąć np stan licznika ? Od siebie dodam że aparat chodzi troszkę gorzej od mojej podstawowej szóstki. W gorszym świetle potrafi nie zwolnić migawki a każde włączenie i wyłącznie jest sygnalizowane "bipem" którego nie da się wyłączyć

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie Odp: Factory Menu

Cytat Zamieszczone przez Anvil Zobacz posta
    Dodam że aparat w jej rękach nigdy nie był w serwisie.
    Jesteś pewien, że nigdy nie był w serwisie?
    Wpisz sobie nr seryjny na stronie serwisu. Można to sprawdzić (chyba że był w serwisie poza Polską).

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

az sprawdziełem u siebie, ale mam "normalnie" uffff
    a tak powąznie to nie jest to jakas pozostałość po ML?
    EDIT:
    tu znalazłem duskusje w której przewija sie factory menu
    https://translate.google.pl/translat....0&prev=search
    Ostatnio edytowane przez tombas ; 16-06-2016 o 08:05
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Google mowia o factory menu jako pozostalosc po serwisie. Czyli jest to cos czym serwis cos ogarnia i jak zapomni to factory menu zostaje
    Sprawdz po numerze seryjnym na stronie serwisu

tapnięte z tela
    SONY

Pełne uzależnienie
    Miasto

Witajcie,
    Nietypowa akcja. Kupiłem 6D od znajomej. Aparat w dobrym stanie, sprawdzony przebieg, pierwszy właściciel. Okazuje się że aparat ma wgrany do systemu całkowicie inny firmware niż powinien. Dodatkowo jest wyposażony w Factory Menu które po wciśnięciu rozwija się dodatkowe opcje których szczerze mówiąc boje się wciskać. Dodam że aparat w jej rękach nigdy nie był w serwisie. Dziewczyna jak to dziewczyna nawet nie zwróciła uwagi że taka opcja w jej aparacie w ogóle jest. Ja chciał bym się dowiedzieć jakim cudem coś takiego jest dostępne dla zwykłego śmiertelnika? Może da się coś tym ogarnąć np stan licznika ? Od siebie dodam że aparat chodzi troszkę gorzej od mojej podstawowej szóstki. W gorszym świetle potrafi nie zwolnić migawki a każde włączenie i wyłącznie jest sygnalizowane "bipem" którego nie da się wyłączyć
    Dobry bajer to połowa roboty.

Aparat odwiedził serwis i pracuje w trybie serwisowym a żeby w nim nie pracował wymaga wysłania na serwis żeby ten tryb został usunięty.

Nasz człowiek (w sensie że Polak) miał kiedyś taki sam problem po powrocie z serwisu swojego 1D Mk III i właśnie w taki sposób go rozwiązał czyli odesłał aparat z powrotem na serwis:

1Dmk3 - factory menu activated in the firmware (how to disable)? - Open Photography Forums

Z tego co czytam, to w trybie serwisowym nie działa komunikacja z kompem po USB. Zdaje się, że mogą być także inne ograniczenia. Jedynie serwis może to skasować. Zapomnieli to zrobić po naprawie. Tak więc serwis ten aparat raczej już zaliczył.

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

A czy przypadkiem przebieg nie był sprawdzany właśnie w serwisie?
    Może wtedy zapomnieli wyłączyć tryb serwisowy?
    R3 + RF85LDS

Po kontakcie z Żytnią okazało się że jednak aparat był w serwisie. Na 100% moja koleżanka go tam nie wysyłała więc potwierdza się moje przypuszczenie że sklep po zwrocie od klienta wysłał aparat do serwisu a potem znowu wrzucił go na sklepową półkę.

Po kontakcie z Żytnią okazało się że jednak aparat był w serwisie.
    Dowiedziałeś się z jakiego powodu był w serwisie?

Jakieś kosmetyczne sprawy. Aparat nie był rozbierany.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów