Mój błąd, nie ma sprawy, bardzo dziękuję za wyrozumiałość i okazaną pomoc.
Moderatora proszę o zamknięcie wątku (jeśli tak to tu się odbywa).
Pozdrawiam serdecznie.
Mój błąd, nie ma sprawy, bardzo dziękuję za wyrozumiałość i okazaną pomoc.
Moderatora proszę o zamknięcie wątku (jeśli tak to tu się odbywa).
Pozdrawiam serdecznie.
Człowieku, masz zdjęcie w pełnej rozdzielczości, dające dużo większe możliwości niż jpg, z którego możesz w każdej chwili zrobić jpg w pełnej rozdzielczości i wszystkie potrzebne informacje podane na tacy. Tylko przestań strofować tych, którzy chcą pomóc i zacznij czytać ze zrozumieniem.
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
Hmm nie probowales wpisac w GOOGLE: "format cr2 czym otworzyc"?Przeciez to proste
No w sumie... w sumie moze jestes w wieku mojego ojca. Dlatego nastepnym razem pisz w GOOGLACH cale pytanie! On da rade zrozumiec o co chodzi i pomoze
Powodzenia! PS. Pierwszy link z brzegu: Czym otwierać pliki CR2 czyli RAW pod Windows - Warsztat Internetowy - rzetelna wiedza od eksperta IT
Mały, prosty, fajny 100D. https://www.flickr.com/photos/andrzejxm/
irfanview otwiera RAWy właśnie w tak małej rozdzielczości...ostatnio właśnie to zauważyłem, że on pokazuje tylko taką miniaturkę... (wcześniej nie używałem irfanwiev do przeglądania)...sciagnij Lightroom i sobie wywołaj w pełnej rozdzielczości jako jpg
R + C 50 1.8 STM + C 17-40 + C 70-200 f/4 + CDN.
https://www.facebook.com/dawidzawilafotografia
Porwierdzam irfan z pluginami otwiera CR2 poprawnie a nie miniatury.
Do autora jak robisz zdjecia w trybie krajobrazu to masz jpg z automatu bo to tryb AUTOMATYCZNY jednak w trybie P juz niekoniecznie ponieważ to tryb pół-automatyczny.
Polecam sprawdzić co masz włączone dla poszczególnych trybów i zapoznać z instrukcją, bo w P czasem przyciski mogą coś zmieniać mimo że automacie wygladaja na "martwe"...
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Pliki w małej rozdzielczości to nie Rawy, tylko zaszyte w nich jpgi. O ile pamiętam w rawie zaszytych jest od dwóch do czterech rozmiarów podglądowych jpg, w zależności od wersji rawa.