Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 107

Wątek: Prośba o pomoc - ocena fotografii ze ślubu

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Domyślnie Odp: Prośba o pomoc - ocena fotografii ze ślubu

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    Przeczytaj jeszcze raz, ale powoli, wszystkie wypowiedzi autorki (nie autora) wątku.
    Oglądała zdjęcia pana fotografa, podpisała umowę z panem fotografem, na krótko przed ślubem dowiedziała się, że zdjęcia będzie robiła inna osoba, i to są efekty pracy tej innej osoby. Zdjęcia pana fotografa się podobały, dlatego się zdecydowali, ale zdjęcia robił ktoś inny, i obrabiał je inaczej, niż to, co widzieli wcześniej.
    Pytanie moje jest tego typu, idziesz do salonu samochodowego i opłacasz samochód na ślub , wiesz jakieś ładne limo czy sportowe cabrio albo cokolwiek ci się podoba w zakresie twojego budżetu. Miesiąc przed wielkim dniem dzwoni właściciel wypożyczalni i mówi "panie xxx niestety auto które pan zarezerwował nie będzie dostępne w wybranym terminie ale mamy inne (nie mowi jakie), spokojnie będzie pan zadowolony" , a ty się bez niczego od tak godzisz ? No chyba nie bardzo... problem wynika z obu stron , firma dała fotografa nie tego z którym była umowa, a klient nie sprawdził fotografa , nieważne czy to siostra brat wujek czy nawet klon, każdy ma inne podejscie do fotografii i takie rzeczy powinno dla własnego spokoju ducha się sprawdzać. Po wszystkim wychodzą właśnie takie kwiatki i posty.
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo Zobacz posta
    Pytanie moje jest tego typu, idziesz do salonu samochodowego i opłacasz samochód na ślub , wiesz jakieś ładne limo czy sportowe cabrio albo cokolwiek ci się podoba w zakresie twojego budżetu. Miesiąc przed wielkim dniem dzwoni właściciel wypożyczalni i mówi "panie xxx niestety auto które pan zarezerwował nie będzie dostępne w wybranym terminie ale mamy inne (nie mowi jakie), spokojnie będzie pan zadowolony" , a ty się bez niczego od tak godzisz ? No chyba nie bardzo... problem wynika z obu stron , firma dała fotografa nie tego z którym była umowa, a klient nie sprawdził fotografa , nieważne czy to siostra brat wujek czy nawet klon, każdy ma inne podejscie do fotografii i takie rzeczy powinno dla własnego spokoju ducha się sprawdzać. Po wszystkim wychodzą właśnie takie kwiatki i posty.
    Pytanie z kim podpisała umowę - z fotografem czy agencją/firmą

Umowa została podpisana z osobą a nie firmą, natomiast co do typu umowy - w umowie pisze tylko "umowa ślubna" jednak w tekście pisze "wykonawca zobowiązuje się do wykonania dzieła dla zamawiających polegającego na fotograficznym udokumentowaniu przebiegu uroczystości ślubnej...." - czyli umowa o dzieło.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

A, bo zawsze mówią, że kotleciarze to krętacze i partacze :-/

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

O nas - Fotografia ślubna
    Na stronie figurują jako para fotografów, dodatkowo patrząc na ich blog można łatwo stwierdzić że pokrywają się one z tym co prezentuje autorka wątku. Przykro mi że zdjęcia ci się nie podobają ale na zdjęcia wpływa wiele czynników, ludzie,miejsce (poza oczywistymi jakim jest fotograf oraz światło czy umiejetnośc korzystania z niego),stylizacja, pozowaniei dlatego też reportaże względnie się różnią. Niestety jak pisałem wczesniej zdjęcia nie odbiegają od jakości która prezentowana jest na stronie, tymbardziej że na blogu zamieszczone jest około 10-20 zdjęć a ze slubu dostajesz ich 10x tyle, niestety 200 zdjęć nie będzie miało takiej siły jaki 10 najlepszych kadrów, przykro mi z tego powodu. Ja bym nie zapłacił takiej ceny za tego fotografa, a sądze żę gdybyby przyszedł pan fotograf a nie pani to otrzymalibyście bardzo podobny materiał,kto wie czy nie gorszy. Mimo wszystko podpisując umowe zgodziliscie się na jakość jaką prezentują fotografowie, zgodziliscie się na cenę, nie ustaliliście ilosci zdjęć wiec ze strony fotografa można powiedzieć że wywiązał się z umowy, to że inni oddają 2x tyle albo i więcej to inna sprawa. Po to są spotkania , umowy, pytania aby o wszystkim się dowiedzieć i dogadać, w tej chwili niestety to co widzę to niezadowoloną Pannę młodą z czego jest mi niezmiernie przykro (naprawdę) bo wiem jak ważny jest dzień ślubu , ale niestety już nic z tym się nie da zrobić, jedyne co to możecie teraz zatrudnić porządnego fotografa, i mówie tutaj o naprawdę solidnym gościu lub kobiecie który przynajmniej w jakiś sposób poprawi wam humor. W sądzie nic nie ugracie, bo dywagacja nad "ładnością" zdjęć kompletnie tutaj nie ma sensu (tymbardziej żę na stronie prezentują to samo). Przykro mi ale musicie żyć z tymi zdjęciami i pogodzić się z waszym wyborem fotografa ślubnego.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    A, bo zawsze mówią, że kotleciarze to krętacze i partacze :-/
    coś w tym jest
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Trudno dywagować nie znając warunków umowy. Zakładam, że wykonawca zastrzegł sobie, że może powierzyć wykonanie zlecenia osobie trzeciej w określonych warunkach. Jeśli nie to jego strata.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniadze.

Widzieliscie PF zdjecia sie podobaly? Znajomi nie lubia zdjec ich strata. Polowa Twoich znajomych pewnie nie lubi Twojega meza. Na forum polki.pl tez masz topic "co zrobic z moim starym"?
    Ostatnio edytowane przez zdebik ; 13-06-2016 o 11:17

Nie chodzi mi o pieniądze ale o poradę co zrobić w danej sytuacji. Bardziej zależy mi teraz na tym żeby dogryźć fotografowi.
    Założyłam ten wątek aby poznać obiektywną ocenę osób które znają się na fotografii, aby nie robić komuś "koło ****" jeśli faktycznie na to nie zasługuje. Jeżeli zdebik nie masz nic do powiedzenia w tym temacie to nie musisz nic pisać.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez Erulisse Zobacz posta
    Bardziej zależy mi teraz na tym żeby dogryźć fotografowi.
    Nie ma to jak szczerość...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Cytat Zamieszczone przez Erulisse Zobacz posta
    Nie chodzi mi o pieniądze ale o poradę co zrobić w danej sytuacji. Bardziej zależy mi teraz na tym żeby dogryźć fotografowi.
    Teraz wszystko jest jasne, więc z czystym sumieniem mogę napisać: rób co chcesz, a następnym razem upewnij się, co podpisujesz.
    Mówię za siebie: mogę doradzić co zrobić, aby uratować jak najwięcej z wyjątkowej pamiątki jedynego takiego (w założeniu) dnia w życiu, ale nie będę doradzał, jak komuś dogryźć. Jeśli nie zależy Ci na zdjęciach, wyszukaj prawnika dobrego w sprawach konsumenckich, wynajmij go, i może on Ci doradzi, jak komuś "dogryźć".
    Chyba już wspominałem o "problematycznych klientach", jak widać nie chodzi o zdjęcia, ale o coś zupełnie innego

Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów