Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: Canon 80d vs. 7dMkII

Miasto
    Gliwice

Domyślnie Canon 80d vs. 7dMkII

Witam Wszystkich
    posiadam aktualnie Canona 550d i zastanawiam się nad zmianą body na 80d lub 7dMkII. No i tu pojawia się pytanie co wybrać... przeglądając wszelkie recenzje, opisy, na prawdę trudno zdecydować. Na pewno nie kręcę filmów aparatem a więc nie interesują mnie te funkcje. Czy są tu może jacyś mili ludzie, którzy doradzą co nieco w tym wyborze?

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie Odp: Canon 80d vs. 7dMkII

Proponuję, abyś się skupił na 80D i śledził nadchodzące informacje, testy, opinie.
    Wygląda, że jest dobrze i jeżeli Canon nie zniósł jakiegoś grubego jaja to może być wreszcie fajne body APS-C.
    Ta matryca ma potencjał: trzyma kolory, jest podatna na obróbkę.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Proponuję, abyś się skupił na 7D mk II.
    Jest dobrze, Canon nie zniósł jakiegoś grubego jaja, jest wreszcie fajne body APS-C.
    Ta matryca jest niezła, choć zawsze znajdą się tacy, którzy będą szukać dziury w całym

A teraz już całkiem poważnie: niedawno stałem przed podobnym dylematem i wybrałem 7D mk II. Nie żałuję ani na moment. Nie będę jednak ukrywał, że dla mnie była też ważna ergonomia, gdyż po prostu jestem do takiej przyzwyczajony. Świetny AF, fantastyczna szybkostrzelność, doskonale leży w ręce. Jakość obrazka dla mnie bez zarzutu. Sporo naszukałem się tej nagłośnionej przewagi matrycy z 80D. Jest faktycznie widoczna, jeśli chcemy zdjęcie rozjaśnić o kilka EV lub bardzo agresywnie ciągnąć z cieni - tu faktycznie nie ma co zaprzeczać faktom. Jednak przy poprawnie naświetlonym zdjęciu i normalnej obróbce, nie widzę różnicy. Dla mnie bez znaczenia a wg testów (nie miałem okazji porównać osobiście) na wysokich ISO lepiej zachowuje się matryca z siódemki.

No i jeszcze jedno w kwestii szybkostrzelności: przy zmniejszeniu prędkości serii do 6 kl./sek. (czyli raptem 1 kl/sek. mniej niż maks. w 80D) i szybkiej karcie pamięci nie zdarzyło mi się jeszcze zapchać bufora. Jak dla mnie można strzelać z taką prędkością prawie bez ograniczeń. Piszę prawie, bo pewnie one istnieją, ale nie robiłem takich testów a w faktycznym użytkowaniu, w terenie (pokazy lotnicze) jeszcze bufora nie zapchałem. Ale nie wiem, czy to dla Ciebie akurat istotne.

Ale ja może dziwny jestem
    Ostatnio edytowane przez solti ; 11-06-2016 o 16:37
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Jak Ci pasuje ta slynna cropowa matryca na ktora wiekszosc psioczy to sobie kup 7dmkII jak chcesz cos nowego co zdaniem wielu jest jakims malym przelomem jesli chodzi o cropy canona to wez 80d.
    Ja bym bral 80d, jakbym musial brac cropa

tapnięte z tela
    SONY

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Brałbym 80d ze wzgledu na matrycę.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Eftestads Zobacz posta
    Witam Wszystkich
    posiadam aktualnie Canona 550d i zastanawiam się nad zmianą body na 80d lub 7dMkII. No i tu pojawia się pytanie co wybrać... przeglądając wszelkie recenzje, opisy, na prawdę trudno zdecydować. Na pewno nie kręcę filmów aparatem a więc nie interesują mnie te funkcje. Czy są tu może jacyś mili ludzie, którzy doradzą co nieco w tym wyborze?
    a co fotografujesz lub chcesz fotografować tym nowym korpusem - co cię ogranicza w tym 550D że chcesz go zmienić
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Miasto
    Gliwice

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    a co fotografujesz lub chcesz fotografować tym nowym korpusem - co cię ogranicza w tym 550D że chcesz go zmienić
    Za słaby AF, jednak tylko sportu nie fotografuje a więc myślę że najlepszym rozwiązaniem będzie właśnie 80d

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Eftestads Zobacz posta
    Witam Wszystkich
    Tu pojawia się pytanie czego ci brakuje i czego potrzebujesz ?

Miasto
    Gliwice

Po przeczytaniu i obejrzeniu niezliczonej ilości recenzji i porównań, przeanalizowaniu budżetu... padła decyzja że Idę w 80d, jest bardziej wszechstronny, nowszy sensor w testach daje mniejszy szum przy wyższych ISO, a w porównaniu z moim 550d to i tak oba to kosmos ?
    Bardzo dziękuję wszystkim za te kilka opinii.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Heh ,człowieka zawsze ominie lepszy kawałek tortu. Niedawno najlepszym cropem był 7D2 ,
    a dziś: kupiłbym 80D.Choćby dlatego ,ze jest najnowszym produktem ..... .
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów